|

A bãtut politistii care au vrut sã îi verifice identitatea si declaratia pe propria rãspundere!

TUPEU… Un bãrbat de 39 de ani, din Stãnilesti, a sãrit la bãtaie la politistii care l-au oprit marti seara, pe raza satului de domiciliu, pentru legitimare si verificarea declaratiei pe propria rãspundere. Nervos, în loc de rãspuns, individul s-a apucat sã-i înjure pe oamenii legii, ba mai mult, acesta a vrut sã scape de politisti, dând unuia dintre ei un pumn în fatã. În fata probelor, instanta a admis arestarea preventivã a acestuia.

Bãrbatul din Stãnilesti va sta dupã gratii pentru urmãtoarele 30 de zile. El este acuzat de douã fapte de ultraj. Echipajul de Politie l-ar fi gãsit pe raza localitãtii Stãnilesti, iar atunci când a vrut sã îl legitimeze, el a reactionat agresiv. A refuzat sã arate actul de identitate, sã spunã unde se duce si de unde vine, înjurându-i ca la usa cortului pe oamenii legii. Întrucât autoritãtile lanseazã zilnic, apel dupã apel, pentru ca cetãtenii sã rãmânã la domiciliu, echipajul de Politie a insistat ca omul sã se legitimize si sã declare ce este cu el pe stradã. Bãrbatul însã a reactionat si mai agresiv, sãrind la bãtaie.

“Pe un politist l-a împins, iar altuia i-a dat un pumn în fatã”

“La data de 31 martie a.c., ora 21:00, o patrulã din cadrul Sectiei 4 Poliție Ruralã Husi, ce se afla în exercitarea atributiilor de serviciu pe raza satului Stãnilesti, a depistat si oprit pentru legitimare un bãrbat de 39 de ani, domiciliat în aceeasi localitate, ce se deplasa pe un drum public. Persoanei i s-a solicitat sã prezinte un document de identitate în vederea legitimãrii, sã precizeze locul si motivul deplasãrii, conform ordonantelor militare în vigoare, prezentând declaratia pe proprie rãspundere sau adeverinta de la angajator, dupã caz. Bãrbatul a refuzat sã se legitimeze, devenind agresiv verbal si fizic, proferând amenintãri si expresii jignitoare la adresa unuia dintre politisti. Încercând sã îsi asigure scãparea, a împins unul dintre politisti, iar pe al doilea l-a lovit în zona fetei. În cauzã, a fost sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi care a preluat efectuarea cercetãrilor sub aspectul sãvârsirii infractiunii de ultraj”, au comunicat reprezentatii IPJ Valsui.

Sãtenii spun cã nu era cunoscut ca o persoanã bãtãusã: “Era linistit. A jucat fotbal în echipa comunei”

“Noi stim cã Marius (bãrbatul acuzat de ultraj, n.r.) a fost gãsit de politisti pe stradã, fãrã sã aibã asupra lui declaratie pe proprie rãspundere, pentru motivul pentru care a pãrãsit domiciliul. L-au gãsit prin sat, aici, la Stãnilesti. Am înteles cã nu s-a purtat cum trebuie. A fãcut scandal, a tipat la politisti. L-a si lovit pe unul. Atunci l-au lãsat, dar dimineatã a venit Politia si l-au ridicat de acasã. Acum am înteles cã l-au arestat. Noi, aici, îl cunoastem ca un bãiat care nu a mai fãcut probleme, scandaluri. A fost cãsãtorit, acum e divortat, are o fetitã din prima casãtorie. A muncit prin strãinãtate, dar a revenit acasã la finalul anului trecut. Acum muncea pe unde putea, prin constructii. A jucat fotbal în echipa comunei, fiind un bãiat apreciat. V-am spus, nu a fost deloc o persoanã care sã facã probleme în comunã, sã fie recalcitrant, dar acum nu stim ce a fost acolo si cum s-a purtat cu politistii. Dacã instanta a dispus arestarea preventivã, vã dati seama cã nu degeaba”, au spus reprezentantii autoritãtilor locale din Stãnilesti.