|

A furat un telefon scump si a intrat la zdup!

HOTIE CALIFICATÃ… Raul Bogdan Costache, de 18 ani, din Bârlad, a primit mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile, pentru cã a furat un telefon. Fapta sa este cu atât mai gravã, întrucât s-a petrecut noaptea: a intrat în locuinta unui prieten si l-a lãsat fãrã telefon.

Politistii bârlãdeni au retinut pe 7 octombrie, un bãrbat din municipiul Bârlad, bãnuit de comiterea infractiunii de furt calificat. Au probat activitatea infractionalã a acestuia, bãnuit de comiterea unei infractiuni de furt calificat. „La data de 6 octombrie a.c., politistii bârlãdeni au fost sesizati prin plângere, de cãtre un tânãr de 18 ani din municipiul Bârlad, cu privire la faptul cã persoane necunoscute i-au sustras din locuintã un telefon mobil, în valoare de 1500 de lei. În urma cercetãrilor efectuate, politistii au stabilit faptul cã un tânãr bãnuit de comiterea furtului, în vârstã de 18 ani, a pãtruns în cursul noptii de 05/06.10.2019, în curtea locuintei persoanei vãtãmate, prin escaladarea gardului împrejmuitor, dupã care, printr-o usã lãsatã descuiatã, a pãtruns în locuintã si, din camera în care dormea victima, a sustras un telefon mobil. Prejudiciul a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vãtãmate”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Fatã de Raul Costache Bogdan, de 18 ani, din Bârlad, politistii au luat mãsura retinerii pentru o perioadã de 24 de ore, iar în data de 8 octombrie a.c., acesta a fost prezentat Judecãtoriei Bârlad, care a dispus arestarea sa preventivã pentru o perioadã de 30 zile. Sentinta nu este definitivã, iar bãrbatul a atacat-o cu apel la Tribunalul Vaslui.

Cum sã vã feriti de hoti:

Politistii vã oferã câteva sfaturi pe care trebuie sã le aveti în vedere, ca sã nu fiti victime sigure ale hotilor. „Încuiati usile si ferestrele, când plecati de acasã sau când vã odihniti, chiar si pentru scurt timp; Montati încuietori si lacãte solide la usile si portile de acces în locuintã/gospodãrie/anexe;

Nu permiteti, sub niciun motiv, accesul persoanelor necunoscute în curte/locuinte; Stabiliti si mentineti relatii bune cu vecinii. Ei pot recunoaste si semnala prezenta unor rãufãcãtori în curtea dumneavoastrã; Asigurati-vã cã gospodãria este iluminatã pe timp de noapte. Un sistem de iluminare cu senzori de miscare este foate eficient;

Nu pãstrati în casã sume importante de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti în locuintã”, a precizat Bogdan Gheorghitã.