|

A început asfaltarea satului Mãrãseni, firma Transmir a turnat asearã primii metri de asfalt | FOTO

LUCRÃRI…Mobilizare de forte fãrã precedent, asearã, în satul Mãrãseni, unde zeci de masini încãrcate cu bitum au asteptat în ordine pentru a începe asfaltarea satului Mãrãseni. Societatea Transmir a mobilizat câteva zeci de camioane, care au adus asearã sute de tone de asfalt în Mãrãseni, fiind asfaltate câteva sute de metri, de la statia nouã de epurare, de pe ses, cãtre primele ulite din sat. Inginerul Marius Boambã, responsabilul lucrãrii de asfaltare din partea Transmir, a spus cã vor fi mobilizate forte importante, în zilele urmãtoare, pentru ca toate ulitele din sat sã fie asfaltate cât mai repede. În total, 8 km de ulite se vor asfalta în zilele si sãptãmânile care urmeazã, Mãrãseni fiind al cincilea sat asfaltat în totalitate din comuna Stefan cel Mare.

“Dacã va fi vreme bunã, terminãm de asfaltat tot satul în timp de o lunã. Avem de asfaltat opt kilometri de drumuri sãtesti si ulite. Ne mobilizãm, tragem tare si vom executa lucrarea în timp, pentru ca iarna sã-i gãseascã pe oamenii din Mãrãseni cu asfalt la poartã”, a spus inginerul Boambã. Primarul comunei Stefan cel Mare, Mihai Moraru, a venit în mijlocul muncitorilor de la Transmir, seara trecutã, mai ales cã lucrãrile s-au întins pânã spre miezul noptii, pânã ce a fost descãrcatã si ultima masinã de bitum. “Voi ajuta cu tot ce este nevoie, pentru ca lucrarea sã se facã în timp util”, a promis primarul de la Stefan cel Mare, ajuns seara trecutã la Mãrãseni, acolo unde a început asfaltarea. Echipele Transmir au pregãtit foarte bine lucrarea, toate gurile de canalizare fiind ridicate, pentru ca stratul de asfalt sã fie turnat uniform.

Transmir, lucrare foarte bunã în centrul Vasluiului

Inginerul Boambã a mai spus cã echipele Transmir au terminat în aceste zile si asfaltarea centrului municipiului Vaslui, în spatele Judecãtoriei si în fatã la banca BRD. “Am avut mult de muncã, a fost destul de greu, din cauza traficului din centrul orasului. Spunem noi cã a iesit o treabã bunã. Am avut, tot pe Vaslui, si reparatii si modernizãri pe mai multe strãzi. Avem contract cu primãria Vaslui, unde vom fi solicitati ne vom deplasa în perioada urmãtoare, dacã va fi nevoie”, a mai spus inginerul Boambã.