|

A intrat în vigoare un nou COD GALBEN de ninsori, urmat de vreme deosebit de rece

În perioada, 21 aprilie, ora 09:00 – 21 aprilie, ora 14:00, se vor înregistra în 17 judeţe ale ţării ninsori, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului, potrivit unui nou COD GALBEN emis vineri dimineaţă de ANM. De asemenea, a fost emisă, în această dimineaţă, o avertizare de vremea deosebit de rece, valabilă de vineri, 21 aprilie, ora 09:00, până sâmbătă, 22 aprilie, ora 09:00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri dimineaţă un nou COD GALBEN de ninsori şi vânt puternic, valabil pentru 17 judeţe ale ţării, valabil astăzi între orele 09:00 – 14:00.

În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h, precum și la munte, unde se vor depăși 70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

În Moldova și în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei vor fi precipitaţii sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de precipitații de 15…20 l/mp.

sursa: https://www.realitatea.net/veste-proasta-de-la-meteo-codul-portocaliu-si-galben-de-vreme-rea-si-ninsori-a-fost-prelungit_2055175.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb