|

A intrat peste o bãtrânã în casã si i-a smuls cerceii, dar a scãpat “cu suspendare”!

SURPRINZÃTOR… Nici tâlhãriile nu mai sunt ce-au fost! Individul care a pãtruns în miezul noptii peste o bãtrânã din satul Fundãtura, smulgându-i cerceii si fãcându-se apoi nevãzut, a scãpat… “cu suspendare”! Acum se dovedeste cã degeaba s-au chinuit politistii vreo câteva luni sã dea de urma individului, cãci în instantã, tânãrul a beneficiat de o îndulgentã deosebitã. Nu a mai contat nici cu câtã fricã au stat atâtia bãtrâni singuri din comunã, pânã când s-a dus vestea cã tâlharul a fost prins. Instanta i-a dat 3 ani, cu suspendare, eliberându-l din Penitenciarul Vaslui de îndatã.

În judetul în care anul acesta, în luna august, în comuna Zorleni, doi soti de 84 de ani au fost ucisi cu sãlbãticie de un individ care le-a intrat noaptea în gospodãrie, pentru a-i jefui, mila pentru tâlharii care vâneazã bãtrânii este greu înteles. Iatã cã instanta de la Husi a dat dovadã de clementã pentru tânãrul din Cozmesti, care în ianuarie, a atacat bãtrâna de 85 de ani, din Fundãtura, intrând în casã si nãpustindu-se asupra ei, pentru a-i smulge cerceii. Dupã ce i-a luat bijuteriile, tâlharul, ajutat de doi tovarãsi, un bãiat si o fatã, au fugit, iar bijuteriile au fost amanetate la un amanet din Iasi. Politistii au dat foarte greu de urma lor, cãci bunica locuia singurã la marginea satului si le-a spus cã nu a apucat sã recunoascã pe cineva. A dat însã câteva detalii utile. Chiar si asa, politistii au avut nevoie de câteva luni de cercetãri, ca sã dea de cel care a atacat bãtrâna si sã propunã arestarea lui preventivã.

Tâlharii, pedepsiti blând, ca sã se îndrepte!

Procurorii, de asemenea, si-au fãcut treaba si au dovedit cã Ghiorghicã si tovarãsii sãi sunt tâlharii, care au pus la cale jefuirea bãtrânei, dar tot ei sunt cei care sunt implicati în spargerea Primãriei Arsura, de unde au vrut sã fure seiful cu bani. S-au multumit cu câteva bomboane si cafea, gãsite într-un birou, cãci n-au putut sã spargã cu surubelnita seiful masiv. În instantã, treaba s-a finalizat foarte repede si favorabil celor trei inculpati, acuzati de tâlhãrie calificatã. Primãria Arsura i-a iertat pe cei care au spart institutia, iar bãtrâna jefuitã în miez de noapte si-a dat seama cã propriul nepot pusese grozãvia la cale, astfel cã a fost si ea iertãtoare. Ghiorghicã a primit, asadar, pentru tâlhãtie calificatã, 3 ani de închisoare cu suspendare, dar si 80 de zile de muncã în folosul comunitãtii, ori la Scoala din Cozmesti, ori la Primãrie. În privinta tâlhãriei din casa bãtrânei de 85 de ani din Fundãtura, instanta a decis cã dacã Ghiorghicã îi dã 2000 de lei, totul ar fi ca si când…nici n-a fost. “Pânã la urmã scopul este ca acesti tineri sã fie reabilitati, sã constientizeze ce au fãcut si sã revinã pe calea cea bunã. Scopul pedepsei este de îndreptare a celui care a gresit. Sunt tineri care poate înteleg gravitatea faptelor comise si nu vor mai face niciodatã fapte antisociale”, au explicat avocatii decizia instantei.