|

A murit bãtrânul din Suletea care a dat foc la miriste si a suferit arsuri

SEMNAL DE ALARMÃ…Caz dramatic in comuna Suletea. A murit Iracle Nãstase, bãtrânul de 82 de ani, care pe 8 martie, a luat foc, dupã ce a incendiat vegetatia strânsã de pe un teren agricol. Cazul readuce în discutie arderile necontrolate ale vegetatiei uscate de cãtre populatie, pompierii vasluieni intervenind la peste 10 incendii în numai ultimele 48 de ore!

Iracle Nãstase, un om care avea o putere de muncã încredibilã la vârsta lui, a fãcut imprudenta sã dea foc la resturile de vegetatie strânsã de pe terenul sãu, iar flãcãrile au scãpat de sub control. A fost dus la spital cu elicopterul SMURD Galati, însã, în ciuda eforturilor fãcute de medicii gãlãteni, bãtrânului i-au cedat pe rând ficatul, plãmânii, inima, rinichii.. Totul din cauza intoxicatiei cu fumul de la vegetatie, bãtrânul având arsuri grave pe 50% din suparafata corpului, mai precis membrele inferioare erau arse si era programat pentru a-i fi amputate ambele picioare. A murit la ATI Reanimare, la Spitalul Judetean de Urgentã din Galati.

Primarul comunei Suletea, Ciprian Robert Tamas, a anuntat pe pagina sa de socializare tragedia, trãgând astfel si un semnal de alarmã pentru sãtenii care dau foc necontrolat la miristi si la vegetatia uscatã dupã ce îsi curãtã terenurile agricole, pregãtind lucrãrile agricole de primãvarã. „Drum lin spre ceruri, nea’ Iracle Nãstase!
Din pãcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru matale! Prea multe complicatii, prea multe organe afectate! Dumnezeule, ce mult ai mai suferit! Erai un gospodar desãvârsit, cum nu prea mai vezi astãzi nici în rândul nostru, al celor nãscuti mult mai târziu! De s-ar fi putut, ai fi muncit tot timpul, fãrã sã te mai odihnesti! Erai un exemplu pentru noi toti! Mãcar acum, acolo sus, printre îngeri, sã te odihnesti în pace!
Condoleante familiei, suntem alãturi de dumneavoastrã!”, a scris primarul Tamas.

Pompierii recomandã atentie sporitã atunci când sunt arse resturile de vegetatie, pentru cã, din cauza vântului, se produc adevãrate tragedii! În ultima perioadã de timp, dupã încãlzirea vremii, pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui au fost nevoiti sã intervinã la zeci de incendii de acest gen. În ciuda numeroaselor apeluri fãcute de cãtre pompieri si de Prefectura Vaslui, inclusiv a unor amenzi aplicate, oamenii continuã sã-si curete terenurile dând foc la resturi de vegetatie pe suprafete mari si fãrã a supraveghea arderea. În conditii de vânt sau de deseuri uscate, aceste arderi pot deveni foarte usor incontrolabile.

CITITI SI: http://www.vremeanoua.ro/ars-de-viu-dupa-ce-a-dat-foc-la-miriste