|

A murit si Marian, soferul care a provocat accidentul de la Rosiesti!

TRAGIC… Marian Bostan, tânãrul care se afla la volanul masinii spulberate de un tren, la jumãtatea lunii decembrie, în Gara Rosiesti, a murit. Starea lui era criticã încã de atunci, întrucât suferise multiple traumatisme cranio-cerebrale. Desi acesta isi revenise, fiind deconectat de la aparate, starea lui s-a inrautatit in noaptea de joi spre vineri, intervenind decesul. Cealaltã persoanã implicatã în accident, Victoria Simona Timpãu, si-a revenit din punct de vedere medical, femeia a fost externatã si a putut sã-si petreacã sãrbãtorile de iarnã acasã.

Situatia lui Marian, precum si cea a lui Alexandru Romascu, a fost însã mai complicatã. Cei doi se aflau în fatã, iar impactul a fost mai puternic. Alexandru a decedat la putin timp de la producerea accidentului. Culmea, acesta era constient la sosirea echipajelor medicale si chiar a spus cum s-a produs accidentului. Marian a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, unde a fost suspus mai multor interventii chirurgicale. Desi, la aproape trei saptamani de la impact, starea lui se imbunatise, medicii dandu-i 25% sanse de viata, joi i s-a facut rau, a fost conectat, din nou, la aparate, iar in timpul noptii a decedat.

Marian – “un bãiat harnic, cinstit”

La fel ca în cazul celorlalte douã victime, tânãrul sofer nu a avut o viatã usoarã. A crescut în conditii modeste, doar cu mama, si a învãtat de mic sã fie chibzuit. ”E un bãiat harnic, cinstit, nu a fãcut pânã acum probleme, si-a vãzut mereu de treabã. Provine dintr-o familie necãjitã, dar care a încercat mereu sã-si depãseascã conditia. Bãiatul mai are o masinã, un Papuc, cu care încerca sã-si facã treaba. Nu e genul care sã se dea înlãturi de la muncã, a lucrat si în tâmplãrie, îsi ajuta si mama în gospodãrie… V-am spus, un bãiat harnic, iar ceea ce s-a întâmplat, ne-a uimit si pe noi. Un moment de neatentie, vedeti ce s-a întâmplat…”, ne-a declarat primarul comunei Hoceni, Vasile Tabãrã.

Mai multe accidente feroviare la Gara Rosiesti: “se impune un sistem de avertizare cu semnale acustico-luminoase”

Nu este singurul accident feroviar care se produce în zona Gãrii Rosiesti. De-a lungul timpului, aici au avut loc mai multe accidente, toate din cauza neatentiei soferilor, care nu se asigurã, dar si pentru cã nu existã o barierã, iar autoritãtile, pare-se, nu iau nicio mãsurã. În urmã cu cîtiva ani, doi bãrbati erau cât pe ce sã-si piardã viata. Unul dintre ei tocmai se întorcea din Anglia pentru a-si petrece sãrbãtorile alãturi de cei dragi. Nu a vãzut trecerea la nivel cu calea feratã pentru cã avea geamurile murdare si a fost izbit de un tren Interregio. Doar un noroc a fãcut ca acesta sã se aleagã doar cu o sperieturã. Primarul comunei Rosiesti ne-a spus cã a fãcut numeroase demersuri la Ministerul Transporturilor pentru montarea unui sistem de avertizare înainte de calea feratã. “Accidentul s-a produs pentru cã a fost o ceatã densã si soferul practic nu a vãzut acel tren. Dacã ar fi avut mãcar semnale acustice, cu sigurantã nu ar fi intrat. Nu este un moft, este o necesitate. Nu vrem neapãrat o barierã, dar mãcar un sistem de avertizare cu semnale acustice sau luminoase. Drumul judetean este destul de circulat, drept dovadã cã atunci când s-a produs accidentul, iar circulatia a fost întreruptã, s-au format cozi de cîtiva kilometri. Si nu erau doar masini mici, ci autovehicule de toate tipurile, inclusiv camioane”, ne-a declarat primarul comunei Rosiesti, Anea Florin.