|

A TRAS ECHIPA DUPÃ EL (Manissaspor 2-4 Fc Vaslui)

Au debutat cu dreptul în cantonamentul din Austria

START OPTIMIST FC Vaslui s-a impus în primul amical al verii, cu scorul de 4-2, în fata formatiei Manissaspor, din prima ligã a Turciei. Viorel Hizo a testat douã formule de joc si a rulat pe durata celor 90 de minute aproape tot lotul pe care l-a avut la dispozitie. Wesley a fost “vedeta” primei reprize, cu o dublã, în timp ce în partea a doua la rampã a iesit Nemanja Milisavljevic. Antrenorul Vasluiului si-a fãcut destui nervi, în ciuda victoriei, în special din cauza ezitãrilor din defensivã, ezitãri ce i-au costat pe “galben-verzi” primirea a douã goluri.

Viorel Hizo a început seria de partide amicale cu un succes obtinut fãrã dubii în fata ocupantei locului 10 în editia trecutã a primei ligii din Turcia. “Dulãul” a trimis în teren o formulã de start din care au fãcut parte, pe lângã titularii obisnuiti, Gladstone, Gerlem, Zmeu si Rãzvan Neagu. Acesta din urmã a fost practic creatorul primului gol al “galben-verzilor”, dupã ce i-a asezat perfect, cu cãlcâiul, o minge lui Wesley. Era minutul 12 si brazilianul deschidea tabela printr-un sut sec din sase metri de poarta adversã. Doar opt minute mai târziu, pe fondul unei relaxãri, “galben-verzii” s-au vãzut egalati dupã ce Akamuko a reluat nemarcat cu capul din doar câtiva metri. Autorul primul gol, Wesley si-a fãcut din nou datoria de atacant si si-a readus echipa în avantaj, tot cu o loviturã de cap, din centrarea conationalului sãu Willian Gerlem.

Milisavljevic a dinamizat atacurile în partea a douã

În cea de-a doua reprizã, “Dulãul” a trimis altã garniturã în teren, pãstrându-l în echipã doar pe goalkeeper-ul Cerniauskas. Hizo a avut posibilitatea sã-i vadã la lucru pe Jovanovic, Luz si Buhãescu, dar dintre toti, tot un “veteran” avea sã ducã scorul la 3-1. Urcat în careu, Gabriel Cânu a reluat în plasã o centrare dintr-un corner, gol care a dus din nou la o stare de relaxare din partea “galben-verzilor”. În minutul 57 turcii au revenit pe tabelã, la 3-2, printr-un nou gol marcat cu capul, tot dupã o ezitare a apãrãrii Vasluiului. Emotiile au fost risipite definitiv de Gheorghiu, care în minutul 84 a profitat de o respingere gresitã a portarului formatiei Manissa si a împins balonul în plasã din interiorul careului mic.

Asa a arãtat Vasluiul în meciul cu Manissa:

Prima reprizã: Cerniauskas – Milanov, Gladstone, Farkas, Bãlace – Adailton, Zmeu, Pavlovic, Gerlem – Wesley, Neagu

Repriza a doua: Cerniauskas(Luca) – Jovanovic, Papp, Cânu, Luz – Gheorghiu, Costin, Annang, Milisavljevic – Temwanjera, Buhãescu