|

A treia tentativã de jaf în ultima lunã, la casieria RCS-RDS Bârlad!

TENACITATE… Casieria de la Grãdina Publicã din Bârlad, apartinând companiei RCS-RDS, pentru a treia oarã în ultima lunã a fost atacatã de hoti, care au încercat sã fure seiful cu bani. Si tot pentru a treia oarã au dat gres, sistemul de alarmã functionând perfect, iar hotii au fugit mâncând pãmântul. Una dintre tentativele de jaf la casieria RCS – RDS a fost în noaptea de 1/2 octombrie, iar încã o tentativã s-a consumat în noaptea de 26 spre 27 septembrie, când a fost spartã usa sediului RCS-RDS. În toate cele trei tentative de atac asupra casieriilor RCS-RDS din Bârlad au functionat alarmele si hotii au dat bir cu fugitii. Este a patra societate care cade victimã hotilor de seifuri din Bârlad în acest an, dupã CAR Podul Înalt (de unde au luat în 26 de secunde seiful cu totul cu 14 000 de lei), Firma de curierat Cargo (au furat caseta cu valori) si un Amanet din zona Stadion de unde nu au reusit sã ia nimic, seiful fiind perfect încastrat în perete si nu au reusit sã-l fure. Politistii sunt în cercetãri din luna ianuarie si pânã acum, nu au reusit sã facã luminã în cazul acestor jafuri ca-n filme.

Punctul de lucru al companiei RCS – RDS, din zona Grãdinã din Bârlad , se pare cã a fost din nou tinta unor indivizi dezaxati, care au spart geamul cu o piatrã, gândind cã pot pãtrunde în interior sã sustragã seiful. Numai cã, nici acum n-au reusit mare lucru, ca si acum aproape douã sãptãmâni (noaptea 1 spre 2 octombrie), când la fel, parcã cu aceeasi piatrã, au spart un geam, însã fãrã succes. De aceastã datã, persoane deocamdatã necunoscute, au spart cu o piatrã un geam lateral, lângã care se aflau expuse mai multe telefoane mobile. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 23:45. Sistemul de alarmã s-a declansat, iar hotii (sau hotul) au luat-o la sãnãtoasa, pentru cã imediat a sosit firma de pazã care monitoriza punctul de lucru si a fost alertatã politia. Telefoanele din vitrinã, nu ar fi avut cum sã le vândã nicãieri, hotii nestiind cã sunt doar niste mostre din plastic, cu scop decorativ si pentru reclamã. „În cauzã politistii fac cercetãri, fiind deschis un dosar penal pentru infractiunile de distrugere si tentativã de furt calificat. Existã un suspect, deocamdatã se fac cercetãri”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Suspectul este un individ bolnav psihic, iar dacã se demonstreazã cã el a spart din proprie initiativã geamul la RCS RDS- casierie, tentativa de jaf devine o banalã infractiune de distrugere. Deocamdatã asteptãm finalizarea cercetãrilor.

Tentative de furt pe bandã rulantã la Bârlad

Punctul de lucru al companiei de telefonie, internet si televiziune prin cablu, de la Bârlad, zona Confectii, a fost si el spart în noapte de 26 spre 27 septembrie a.c., când persoane necunoscute au fortat usa lateralã si au pãtruns în interior de unde au încercat sã sustragã seiful. Din cauzã cã era bine fixat în planseu, hotii au plecat cu mâna goalã. Conform unor surse din anchetã, modurile de operare ale hotilor se pare cã sunt identice cu a celor care au încercat si pe 1 octombrie noaptea sã spargã geamul, iar cei care au încercat sã sustragã seiful – cu al celor care sunt bãnuiti de spargeri la CAR Podul Înalt, la Firma de curierat Cargus si la o casã de amanet, unde au încercat sã pãtrundã printr-o gaurã fãcutã prin peretele despãrtitor dintr-un atelier de Reparatii TV.