|

A vrut să dea 1.000 de lei ca să-și scape fiul de dosarul penal

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul P.P., sub
aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, reţinându-se ca situaţie de fapt că, la data de 07.07.2020, inculpatul s-a prezentat la Postul de Poliţie Blăgeşti şi a oferit unui agent de poliţie suma de 1000 de lei, pentru a-l scăpa de răspundere penală pe fiul său, acesta din urmă fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Faţă de inculpat a fost luată măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, dosarul a fost înaintat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bacău, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

“Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arat ntr-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. ….https://www.desteptarea.ro/a-vrut-sa-dea-1-000-de-lei-ca-sa-si-scape-fiul-de-dosarul-penal/