|

Doua persoane decedate si alte patru in stare grava (FOTO)

UPDATE

În momentul accidentului, în autovehiculul marca Mercedes Vito, înmatriculat în Olanda, se aflau 8 tineri, si nu 6, cum s-a crezut initial. Ceilalti doi au fugit de la fata locului, cel mai probabil din cauza socului suferit. La aproximativ o orã de la producerea tragediei, acestia au fost gãsiti la domiciliul lor, din localitatea Fruntiseni. “La Compartimentul de Primire Urgente din cadrul spitalului nostru au fost aduse 6 persoane, victime ale unui accident rutier. Dupã vârstã, avem urmãtoarele diagnostice: 21 de ani – fracturã deschisã gambã dreapta, a ajuns direct în sala de operatie iar apoi a fost transferat la sectia de Ortopedie; 21 de ani – contuzie toraco-abdominalã, în prezent internat la sectia Chirurgie – Terapie Intensivã; 29 de ani – contuzie lombo-abdominalã stânga, internat la sectia Chirurgie; 29 de ani (soferul) – contuzie toracicã, nu a necesitat internarea; 19 ani – traumatism coloanã cervicalã; 24 de ani – traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial. Ultimii doi au fost transferati de astã noapte la spitalul de Neurochirurgie din Iasi”, a declarat dr. Gabriela Danis, director medical în cadrul Spitalului Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad. Cei doi tineri care au decedat asearã sunt Florin Azamfirei (22 de ani) si Andrei Nechita (18 ani). Vom reveni în editia de mâine a ziarului nostru cu mai multe informatii despre acest teribil accident.

Accident cumplit la Fruntiseni din cauza unui sofer beat

NENOROCIRE Duminicã seara, în jurul orei 20.20, între localitãtile Grãjdeni si Fruntiseni a avut loc un groaznic accident de circulatie soldat cu decesul a doi tineri (de 18, respectiv 22 de ani) si rãnirea gravã a altor patru. Acestia se aflau într-un autovehicul marca Mercedes Vito. La un moment dat, într-o curbã usoarã la stânga, soferul, în vârstã de 29 de ani, a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, astfel cã masina a intrat în coliziune cu un cap de pod. Evenimentul rutier a fost anuntat pe numãrul de urgentã 112 de cãtre unul dintre supravietuitori. Conducãtorul auto avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a pus în genunchi în fata politistilor implorându-i sã-i dea cea mai asprã pedeapsã pentru ceea ce a fãcut.

O nouã tragedie a avut loc duminicã searã, în jurul orei 20.20, pe Drumul Comunal 73, între localitãtile Grãjdeni si Fruntiseni. Potrivit politistilor rutieri, un autovehicul Mercedes Vito (cu directia de deplasare Grãjdeni spre Fruntiseni) a pãrãsit partea carosabilã într-o curbã usoarã la stânga si a intrat cu violentã într-un cap de pod. Patru persoanele aflate în masinã au fost aruncate pe câmp, iar alte douã au rãmas încarcerate între fiarele contorsionate. La fata locului s-au deplasat cinci ambulante, un echipaj de descarcerare si politisti rutieri. Cadrele medicale au constatat decesul a doi tineri, de 18, respectiv, 22 de ani, si au transportat la Spitalul Municipal de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad pe ceilalti patru care au supravietuit teribilului accident. Soferul autovehicului, Sebastian Mocanu, în vârstã de 29 de ani, a fost testat de politistii rutieri cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a pus în genunchi în fata oamenilor legii implorându-i sã-i dea cea mai asprã pedeapsã pentru ce a fãcut: “I-am omorât! Merit cea mai asprã pedeapsã pentru ce am fãcut! Sunt un nenorocit! Vã rog, vreau sã am parte de cea mai grea pedeapsã…”. Reactia rudelor tinerilor decedati nu poate fi descrisã în cuvinte. De furie, tatãl unui tânãr si-a aruncat bicicleta în masina avariatã si a fost oprit cu greu sã nu plece pe jos cãtre Bârlad, pentru a-i cere socotealã soferului. “Accidentul a fost anuntat pe numãrul de urgentã 112 de cãtre unul dintre pasageri. În autovehicul se afla soferul, în vârstã de 29 de ani si cinci pasageri, cu vârste cuprinse între 18 si 22 de ani, de sex masculin, toti din localitatea Fruntiseni. Într-o curbã usoarã la stânga, autovehiculul a pãrãsit partea carosabilã, a intrat într-un cap de pod si apoi s-a rãsturnat în santul de pe partea dreaptã (a directiei de mers). Conducãtorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Mihaela Straub, purtãtor de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Vaslui. Acul vitezometrului a rãmas blocat la 85 de kilometri pe orã.