|

Accident de Cartea Recordurilor la Iana: soferul mangã, pietonul în comã alcoolicã

CASCADORII RÂSULUI … Accident de scris în Cartea Recordurilor în comuna Iana: sâmbãtã seara, un sofer de 63 de ani din localitate, a acrosat un pieton de 32 de ani, care„mergea” pe sapte cãrãri. Si surprizã! Când i-au pus sã sufle în alcooltest, ambii împricinati (sofer si pieton), au avut rezultate pozitive! Soferul era beat binisor, aparatul indicând o alcoolemie de de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat (1,2 la mie alcoolemie în sânge), iar pietonul a bãtut „recordul”- 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat (deci 2,72 alcoolemia!). Pietonul a ajuns la spital, dar atât de beat a fost încât dupã ce medicii l-au îngrijit, acesta tot „ametit” a plecat din unitatea spitaliceascã. Soferul s-a ales cu dosar penal în care se fac cercetãri pentru douã infractiuni!

Comuna Iana a fost sâmbãtã seara „teatrul” unui accident mai neobisnuit. Vinovatii? Soferul masinii, dar si pietonul lovit! Evenimentul s-a petrecut în jurul orelor 18:50, în fata Cãminului Cultural, pe DJ 245A. Un conducãtor auto, Vasile G., de 63 de ani, conducea o masinã din Iana spre Bârlad, când, în dreptul Cãminului Cultural a acrosat un pieton, Alin M.V, de 32 de ani, care mergea cam în zig-zag pe marginea drumului. La fata locului a ajuns un echipaj de politie rutierã, care a constatat cã ambele persoane implicate în accident erau sub influenta alcoolului. Vasile G. care conducea un VW Golf cu numãrul VS 05 PKG, era în stare de ebrietate si avea 0, 62 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pietonul lovit, Alin M.V. de 32 de ani, care se deplasa pe partea dreapta a drumului avea 1.36 mg/l alcool pur în aerul expirat! „Pietonul a fost transportat la spitalul bârlãdean, iar în cauzã s-a deschis un dosar penal pentru comiterea infractiunilor de vãtãmare din culpã si conducere a unui autovehicul sub infuenta alcoolului”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. „Detasamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu o ambulantã tip B2 ( EPA) în localitatea Iana, comuna Iana, la un accident rutier în care au fost implicate trei persoane si un autoturism. La sosirea echipajului de interventie, paramedicii au gãsit victima unui accident rutier care suferise traumatisme toraco-abdominale dupã ce a fost acrosat pe marginea drumului de un autoturism marca Volkswagen. O a doua persoanã aflatã pe marginea drumului împreunã cu victima a scãpat fãrã traumatisme. Victima, o persoanã în vârstã de 32 de ani a fost transportatã la Compartimentul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Municipal Elena Beldiman Bârlad”, a mentionat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

La spital, pietonul turmentat, aproape de comã acloolicã, a fost diagnosticat, tratat si trimis acasã. „Pacientul de 32 de ani, din Iana, avea un traumatism cranio cerebral, contuzie toraco abdominalã si traumatism coloana lombarã, fãrã traiecte de fracturã sau leziuni de organ imagistic. A fost evaluat chirurgical si neurologic si directionat la domiciliu cu recomandare de antalgice. Starea sa generalã era bunã, nu a necesitat internarea”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean.