|

Modă nouă printre romii din Murgeni: liniuțele! Un accident i-a deconspirat.

TUPEU… După ce romii din Murgeni au devenit cunoscuți în Europa, ca experți în a frauda sistemul de asistență socială din Franța, iată-i că acum, plini de bani, se dau în stambă prin prin urbea natală. Cu mașini cu mulți cai putere, dar și cu aroganța specifică, aceștia au trecut la o îndeletnicire ceva mai periculoasă, decât făcutul ceaunelor și anume…liniuțele. Aceștia fac curse de mașini, pe pariuri consistente, îngrozind Murgeniul. După ce au fost scoși de Poliție din oraș, aceștia s-au mutat cu întrecerile pe drumul ce duce spre Floreni. Numai că noaptea trecută, un accident i-a dat de gol.

Concret, aseara, în jurul orelor 23,30, un apel la 112 a anunțat un accident de circulatie produs pe DN 24 A, între localitățile Murgeni și Floreni. Apelantul reclama faptul că ar fi fost șicanat în trafic, iar din acest motiv a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Polițiștii de la Rutieră sosiți la fața locului au găsit un barbat de 47 de ani, sub influența băuturilor alcoolice, care nu posedă permis de conducere. Acesta a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest și s-a opus și prelevării de probe biologice. După câteva ore, timp în care s-ar fi putut trezi din beție, acesta s-a prezentat la Poliție și a cerut să fie testat. In urma accidentului, soția acestuia, o femeie de 43 de ani, a fost transportata la spital, pentru ingrijiri medicale. In cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și refuz de prelevare a probelor biologice. “In cauză se fac cercetări pentru a se stabili și dacă autoturismul implicat în accident s-ar fi luat, de fapt, la întrecere cu un alt autoturism”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Oamenii se tem de romii care urcă băuți la volan, fără permis și fac liniuțe!

Oamenii din zona Murgeniului spun că romii fac frecvent asemenea întreceri ilegale cu mașini, băgând spaima în ceilalți locuitori. Pe lângă faptul că merg cu mare viteză, aceștia conduc și băuți, iar unii dintre ei nici măcar nu au permis. Dovada acestor lucru o reprezintă chiar accidentul petrecut joi seara, când conducătorul autoturismului Opel, cu numele de Franța era beat criță și nici permis nu avea. “Este un real pericol ceea ce fac acești indivizi. I-a scos din oraș, iar acum fac pe DN24A. Circulă cu viteză mare, se întrec între ei, nu au permis, nu are asigurare la mașină. Vă gândiți ce se întâmplă, dacă iese un asemenea individ în calea unui om de bună-credință, care merge regulamentar pe șosea, ce se întâmplă? Omoară oameni nevinovați. Poliția ar trebui să fie mai drastică”, reclamă, revoltați, oamenii din zonă.