|

ACCIDENT GRAV ÎN PRIMA ZI DE CRÃCIUN CU UN PATRON CONTROVERSAT DIN BÂRLAD

DE CRÃCIUN… Patronul din „umbrã” al firmei de securitate Live Vision, Liviu Rãdescu, de 52 de ani, a fost implicat în dimineata primei zile de Crãciun, pe 25 decembrie, într-un accident rutier grav. Liviu Rãdescu si unul dintre angajatii sãi au fost rãniti serios. Ambii au ajuns la spital cu policontuzii si politraumatisme produse prin accident rutier, Liviu Rãdescu acuzând dureri mari la coloana lombarã, iar angajatul sãu la cutia toracicã. Liviu Rãdescu a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie Iasi, având fracturã – tasare vertebrã. Acesta va fi cercetat pentru vãtãmare corporalã din culpã. Angajatul sãu, Vasile Spiridon, fost politist, a rãmas internat la ATI Reanimare, la spitalul bârlãdean, având toate coastele fracturate si probleme grave la plãmâni, ficat si splinã.

Liviu Rãdescu s-a urcat pe 25 decembrie, de dimineatã, la volanul unei masini din cadrul firmei, pentru a duce acasã, la Pogana, pe unul dintre salariati, Vasile Spiridon, de 49 de ani. Din cauza vitezei cu care conducea Liviu Rãdescu (angajatul sãu sustinând cã avea aproape 150 de km/h), masina a derapat pe drumul judetean Bârlad – Puiesti, pe dealul de deasupra localitãtii Pogana, si s-a rãsturnat în câmp de sase ori. Imediat dupã ce s-a oprit autoturismul, Liviu Rãdescu a iesit singur din masinã, a anuntat accidentul la 112, iar ambulanta de la Statia Bârlad a sosit imediat. Cadrele medicale au scos din masinã pe Vasile Spiridon, care acuza dureri mari în piept si la coloanã. Din aceastã cauzã, Liviu Rãdescu nu l-a miscat din masinã, lãsând cadrele medicale de pe ambulantã sã actioneze. Vasile Spiridon, fost politist, a fost scos din masinã si dus la spitalul bârlãdean, ca si Liviu Rãdescu, care din cauza socului post accident sustinea cã el este mai putin rãnit. „Apelul a fost fãcut la 6.06, pe 25 decembrie dimineatã, fiind anuntat un accident rutier în care au fost implicati doi bãrbati, soferul de 52 de ani si pasagerul de 49 de ani. Pe fondul neadaptãrii vitezei la conditiile de drum si a carosabilului acoperit cu polei, masina s-a rãsturnat, iar cei doi bãrbati au ajuns la spital. Soferul a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru vãtãmare din culpã”, a precizat Silvia Manta, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Liviu Rãdescu la Iasi, Vasile Spiridon la Reanimare la Bârlad!

„Cele douã victime, rãnite destul de grav, au ajuns la spitalul din Bârlad, au fost investigate la Computerul Tomograf, fiind diagnosticate initial cu politraumatism (Vasile Spiridon- n.r.) produs prin accident rutier si policontuzii (Liviu Rãdescu – n.r.), produse prin accident rutier. Dupã investigatiile fãcute mai amãnuntit s-a constatat cã soferul, de 52 de ani (Liviu Rãdescu – n.r.), are o fracturã – tasare vertebrã D 12 la coloana dorsalã, fiind transferat la Iasi, la Neurochirurgie. Cealaltã victimã a accidentului (Vasile Spiridon – n.r.) este internatã la ATI Reanimare, este constientã, diagnosticul fiind fracturi costale multiple (toate coastele fracturate – n.r.), hidropneumotorax cu hematom subcapsular hepatic si hematom intraparenchimatos splenic (sânge în splinã si în ficat – n.r.)”, a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtor de cuvânt al spitalului bârlãdean.