|

Accident în intersectia de lângã Liceul “Mihail Kogãlniceanu” (VIDEO)

Un accident rutier care putea avea urmãri deosebit de grave, s-a produs, în urmã cu câteva minute, în intersectia de lângã Liceul “Mihail Kogãlniceanu”. O soferitã care circula cu mare vitezã dinspre Gãzãrie spre Piata Vidin a lovit în plin un alt autoturism, care mergea pe directia Copou – Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui. Chiar dacã legea spune cã vinovat pentru producerea accidentului se face soferul care a traversat strada principalã, martorii afirmã cã impactul putea fi evitat dacã soferita respecta limita de vitezã, mai ales cã în zona respectivã se aflã un liceu, dar si mai multe treceri de pietoni. În urma impactului, douã persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accidentele rutiere par sã intre în rutina cotidianã a municipiului Vaslui. Dupã ce în urmã cu câteva zile, o soferitã neatentã s-a fãcut vinovatã de producerea un accident în intersectia de la Spitalul Judetean Vaslui, azi a venit rândul intersectiei de lângã Liceului “Mihail Kogãlniceanu” sã “gãzduiascã” un eveniment rutier. În urmã cu putin timp, douã masini au intrat în coliziune, din cauza neatentiei soferilor. Primul dintre ei, un tânãr bârlãdean, se îndrepta dispre Copou spre Inspectoratul de Politie Judetean. Ajuns în intersectia cu Donici, s-a asigurat, apoi a traversat strada principalã. La trecerea de pietoni de lângã Goscom a acordat prioritate unui copil, iar asta era sã-l coste viata. Masina acestuia a fost lovitã în plin de un alt autoturism, condus cu mare vitezã de o soferitã, care se îndrepta dinspre Gãzãrie spre Piata Vidin. Impactul a fost atât de violent încât vehiculul bârlãdeanului a fost proiectat la aproape cinci metri distantã de trecerea de pietoni. La fata locului a ajuns un echipaj al Politiei Rutiere, dar si o ambulantã, care a preluat-o si transportat-o la spital pe mama tânãrului, care era pe scaunul din dreapta, fatã. De îngrijiri medicale a avut nevoie si socrul tinerei, acesta suferind un soc. Martorii evenimentului rutier spun cã accidentul putea fi evitat dacã soferita circula cu vitezã legalã.

“Nu a încetinit în dreptul trecerii de pietoni, iar când s-a apropiat de cealaltã masinã, nu a frânat deloc. Parcã a vrut sã-l loveascã. Circula cu vitezã foarte mare. Se putea întâmpla o tragedie, având în vedere cã aici e si liceul. Dacã un copil traversa strada în momentul acela, îl lua pe sus”, ne-au declarat, speriati de cele vãzute, câtiva angajati ai Aquavas.

Tânãrul îsi înmormâtase ieri tatãl

Soferul autoturismului care a fost lovit în plin de tânãra vitezomanã este din Bârlad. Munceste ca sofer pe TIR, deci nu se poate spune cã nu cunostea regulile de circulatie. Acesta venise la Vaslui pentru a ridica de la Casa Judeteanã de Pensii ajutorul de înormântare pentru tatãl sãu, condus ieri pe ultimul drum.