|

Iată momentul impactului accidentului din centrul Vasluiului (FOTO, VIDEO)

UPDATE 2: Imaginile video surprinse de camerele de supraveghere confirmă ceea ce martorii accidentului au declarat imediat după impact: cei doi șoferi implicați în evenimentul rutier făceau liniuțe pe bulevardul Ștefan cel Mare. Ambii au forțat culoare verde a semaforului, accelerând motoarele la maximum. Șoferul de pe banda 1, un tânăr de 28 de ani din comuna Ștefan cel Mare, a fost mai ghinionist, mașina sa ricoșând în alte patru autoturisme care erau parcate pe marginea drumului.

UPDATE: Potrivit primelor informatii oferite de purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, incidentul rutier s-a produs dupa ce unul dintre soferi a fortat incadrarea de pe banda unu pe banda doi a sensului de mers spre gara. “Din primele cercetari se pare ca soferul in varsta de 28 de ani, din localitatea Stefan cel Mare, a incercat sa schimbe banda de mers, moment in care a lovit masina condusa regulamentar de un conducator in varsta de 20 de ani din Delesti. In urma impactului, masina condusa de soferul din Stefan cel Mare a lovit mai multe autovehicule parcate pe  marginea drumului. In masina acestuia se mai afla o persoana de sex feminin, din localitatea Zapodeni, care a acuzat dureri dupa producerea accidentului, insa a refuzat transportul la spital”, ne-a declarat Bogdan Gheorghita. Impactul dintre masina condusa de soferul din localitatea Stefan cel Mare si masinile parcate pe marginea drumului a fost atat de puternic incat doua dintre autovehicule lovite au fost urcate pe trotuar.
.
INCIDENT GRAV… Șase mașini au fost făcute praf în această seară, în centrul Vasluiului de un tânăr care conducea un Volkswagen Passat cu volan pe partea dreaptă. Potrivit martorilor șoferul teribilist care a provocat accidentul făcea întrecere cu un alt conducător auto. Cei doi veneau dinspre Independența și se îndreptau spre gară. La semaforul din centru însă, unul dintre ei a vrut să depășească coloana de mașini care aștepta culoarea verde, moment în care a lovit o mașina cu care se întrecea. ~n urma impactului, șoferul vitezoman a pierdut controlul volanului și a izbit violent mai multe autovehicule care erau parcate regulamentar lângă bordură. La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale Poliției Rutiere, care au testat conducătorul auto, aparatul indicând valoarea zero. In mașina care a provocat accidentul erau mai multe tinere care au suferit atacuri de panică. Acestea îi reproșau șoferului că avea viteză foarte mare și nu a vrut deloc să încetinească în momentul când drumul s-a îngustat la o singură bandă pe sens.  Proprietarii mașinilor lovite au fost chemați la poliție pentru a da declarații. Vom reveni cu mai multe amanunte!