|

Achizitie de marcã pentru echipa medicalã a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui

PROFESIONIST… Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a dat lovitura pe piata transferurilor dupã ce în urmã cu câteva zile a bãtut palma cu unul dintre cei mai apreciati medici pneumologi din tarã. Este vorba despre dr. Cristian Cojocaru, de la Spitalul de Pneumologie din Iasi.

Bolnavii din judetul Vaslui cu afectiuni pulmonare vor beneficia de cele mai mai bune servicii medicale la Spitalul Judetean de Urgentã. Asta dupã ce unitatea sanitarã vasluianã si-a întãrit echipa medicalã din cadrul sectiei de Pneumologie cu unul dintre cei mai buni medici pe aceastã specialitate din tarã. Este vorba despre dr. Cristian Cojocaru, seful de lucrãri pentru Disciplina de Pneumologie din cadrul Facultãtii de Medicinã, Universitatea de Medicinã si Farmacie “Gr. T. Popa” Iasi, doctor în stiinte medicale si medic primar pneumolog. CV-ul acestuia este cu adevãrat impresionant si aratã, printre altele, dorinta conducerii manageriale a spitalului de a aduce la Vaslui medici cu adevãrat profesionisti. În 2003, dr. Cojocaru participã la un stagiu de pregãtire la Cardiothoracic Centre, Liverpool, Marea Britanie, sub egida European Respiratory Society. În 2004, participã la un stagiu de pregãtire la Cancer Registry of Norway, Oslo, Norvegia sub egida International Union Against Cancer. În 2014 primeste atestat de studii complementare – Managementul general clinic si terapeutic al tulburãrilor respiratorii – Somnologie- (nivel I si II). În acelasi an participã la un stagiu de pregãtire la Spitalul Universitar Viena pentru Hipertensiunea pulmonarã cronicã post-tromboembolicã. În 2016 primeste atestat de studii complementare în endoscopia bronsicã, iar în 2017 obtine atestat în Managementul serviciilor de sãnãtate. Datoritã rezultatelor avute de-a lungul acestor ani, dr. Cristian Cojocaru a fost numit membru în European Respiratory Society, Societatea Românã de Pneumolologie precum si în Societatea Medici si Naturalisti Iasi.

“Va avea tot sprijinul nostru”

Aducerea doctorului Cristian Cojocaru la Vaslui este una dintre cele mai importante realizãri ale conducerii manageriale, care în ultimii ani a atras zeci de specialisti din centrele universitare. “Din punctul meu de vedere, consider cã este o achizitie foarte importantã pentru spitalul nostru, cu atât mai mult cu cât expertiza domnului doctor este cu totul si cu totul deosebitã. Domnul doctor a publicat cãrti, a publicat articole, face parte din Comisia Metodologicã de Pneumologie din cadrul Ministerului Sãnãtãtii. A venit cu o perspectivã si o conceptie nouã, din centrul universitar. El vrea sã facã multe la Vaslui, iar noi îl vom sprijini în acest sens. De exemplu, la Spitalul Judetean nu se face Somnologie. Vom încerca sã obtinem toatã infrastructura, pentru a implementa si aceastã ramurã a medicinei. Noi suntem foarte încântati cã avem un asemenea profesionist în echipa noastrã medicalã” , a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.