|

ACT TERORIST? Masina Primãriei Pogana, incendiatã în fata portii fostului primar! (FOTO)

RÃZBUNARE?… Masina Primãriei Pogana a ars ca o tortã. Autoturismul s-a fãcut scrum chiar în fata locuintei fostului primar, Maricel Gîfu, care, dupã ce a fost demis din functie, a rãmas sã lucreze tot în cadrul institutiei pe functia de consilier personal al primarului interimar. Politistii fac cercetãri pentru distrugere, nefiind exclusã varianta incendierii autoturismului de cãtre adversarii politici ai lui Gîfu.

În noaptea de 25/26 februarie, Detasamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecialã de stingere cu apã si spumã si un echipaj specializat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, în localitatea Tomesti, comuna Pogana. La sosirea echipajului de intervenție, incendiul se manifesta generalizat. În autoturismul marca Dacia Duster nu se afla nimeni. Dusterul era parcat chiar în fata casei fostului primar, Marcel Gîfu, care circula cu ea, dupã ce a fost demis în luna ianuarie de prefectul judetului, pentru cã a pierdut definitiv procesul cu Agentia Nationalã de Integritate (ANI). Fostul primar a rãmas în cadrul institutiei pe functia de consilier personal al fostului viceprimar Emanoil Cucu, care este acum primar interimar. Dar, consilierii locali ai comunei Pogana, întruniti pe 25 februarie în sedinta ordinarã a CL, au cerut socotealã ex-primarului Gîfu, pentru cã circulã cu masina institutiei, mai ales cã se pare cã acesta nu poate sã fie nici consilier personal al primarului, având nevoie pentru asta de studii superioare, pe care Maricel Gîfu nu le are.

„Domnule Gîfu, ce ar trebui sã facem noi ca sã pleci din Primãrie? Sã aducem mascatii? Cã vedem cã stai lângã primarul interimar si ne conduci, fãrã ca sã ai vreo calitate! Si folosesti masina institutiei, fãrã a avea nicio calitate!”, au vociferat mai multi consilieri locali ai opozitiei.

Si, dupã ce s-a terminat sedinta de CL, sfidând atentionãrile consilierilor, Maricel Gîfu a plecat tot cu Dacia Duster – apartinând primãriei Pogana, în satul Tomesti, unde locuieste si a parcat masina la poarta casei. Noaptea, în jurul orelor 23.00 masina era deja în flãcãri!

Cine a dat foc la masinã?

Pompierii bârlãdeni au concluzionat, la o primã evlauare dupã stingerea incendiului: „Cauza probabilã de izbucnire a incendiului este un scurtcircuit la instalația electricã.”, dupã cum a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui. Dar, politistii Sectiei 8 Politie Ruralã Iana fac cercetãri în acest caz, din care nu exclud posibilitatea unei incendieri intentionate!

„Se fac cercetãri pentru sãvârsirea infractiunii de distrugere. În cauzã s-a dispus efectuarea unei expertize criminalistice pentru stabilirea cauzelor privind producerea evenimentului”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Chiar si ex-primarul Maricel Gîfu are o îndoialã cã masina ar fi luat foc de la un scurt circuit.

„Nu-mi explic cum sã se întâmple scurt circuit, dacã masina nu avea motorul pornit. Din câte am vãzut eu, incendiul s-a produs din spate, lângã rezerverul de combustibil al masinii, care avea plinul fãcut. Dar se va face o expertizã, pentru a se stabili adevãrul. Masina are asigurare Casco, este achizitionatã cu 17 000 de euro din 2017, nu sunt probleme din acest punct de vedere. Nu aveam nicio canistrã de motorinã în masinã, dupã cum se scrie prin mahalaua presei bârlãdene. Se va stabili de cãtre expert ce s-a întâmplat si va iesi adevãrul la luminã”, a precizat Maricel Gîfu.