|

Acuzatii grave: tatãl primarului din Suletea a murit cu zile din cauza incompetentei medicilor bârlãdeni!

SPITALUL GROAZEI…Acuzatii incredibile, la adresa cadrelor medicale de la spitalul bârlãdean. Edilul comunei Suletea sustine cã tatãl sãu a murit cu zile, pentru cã a fost tratat cu superficialitate si incompetentã. Robert Tamas, de 62 de ani, a murit dupã ce medicii au interpretat gresit imaginile CT. A ajuns târziu la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, având douã Atacuri Vasculare Cerebrale (AVC) concomitente, iar medicii din Bârlad nu au vãzut acest lucru pe analizele fãcute la CT! Au refuzat initial sã-l trimitã la Iasi, la Neurochirurgie, desi era asteptat de medicii ieseni! A fost nevoie de interventia primarului Dumitru Boros, ca Robert Tamas sã fie trimis la Iasi, dar din pãcate a ajuns prea târziu! Incompetenta medicului neurolog de la Bârlad, care a interpretat eronat rezultatele de la CT, a întârziat transportarea lui la Iasi, lucru care i-a fost fatal! Robert Tamas a murit cu zile, iar fiul sãu, primarul comunei Suletea, Ciprian Robert Tamas, îsi reproseazã acum cã a avut încredere în medicii bârlãdeni. „O sã fac plângere penalã celor rãspunzãtori de moartea tatãlui meu”, a spus Ciprian Robert Tamas pentru cotidianul nostru.

La Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad scandalurile nu mai contenesc! Primarul comunei Suletea, Ciprian Tamas, aratã cu degetul spre aceastã unitate sanitarã, pe care o numeste „a groazei”, si va depune plângere penalã pentru malpraxis. Tatãl sãu, Robert Tamas, de 62 de ani, a murit vineri dimineatã, la orele 6.00, la Clinica de Neurochirurgie din Iasi, fiind adus cu întârziere la medicii specialisti neurochirurgi, pentru cã incompetentii de la spitalul din Bârlad nu au stiu sã interpreteze rezultatele de la CT (douã analize fãcute în douã zile!).

Poveste de groazã!

Haideti sã vã spunem cum poti muri cu zile în acest spital. „Tatãl meu a avut un episod de AVC miercuri dimineatã, pe 14 iunie, când mama l-a gãsit cu capul pe masã, la societatea pe care o avem noi, având gura strâmbã. Imediat m-a chemat pe mine si am plecat cu el la spitalul din Bârlad, iar el între timp si-a revenit cumva. Am ajuns la CPU la Bârlad, unde am asteptat o orã si jumãtate ca sã fie luat la consultatie. A fost dus la analize la CT. L-am gãsit pe tata la sectia de neurologie, unde o doctoritã tânãrã, medic rezident am înteles, mi-a zis cã tata merge acasã, cã rezultatele de la CT nu indicã hemoragie cerebralã, iar el deja semnase cã merge acasã pe proprie rãspundere. Eu n-am fost de acord, si toatã ziua de miercuri am insistat sã fie trimis la Iasi. Mi s-a spus cã nu este nevoie, apoi cã nu este salvare, dar cã el este bine. I-au dat mai multe hârtii si i s-a spus sã meargã a doua zi la medicul de familie din Suletea, ca sã-i prescrie tratament. Nici o retetã nu i-au dat când am plecat! Am mers acasã, iar a doua zi, joi, 15 iunie, tata nu se putea trezi. Mama l-a trezit cu greu si el a spus cã se simte rãu, plecând la cabinetul medicului de familie, cu masina! Medicul din Suletea, când a vãzut cum aratã tata, m-a chemat imediat si a zis cã nu e bine, apoi a chemat Salvarea, iar tata a lesinat din nou! Salvarea de la Bârlad a spus cã ajunge într-o orã si am zis cã-l duc eu cu masina la Bârlad, la spital. Tata s-a trezit din lesin, s-a urcat la mine în masinã si am plecat rapid spre Bârlad. La nici 7 km de casã, tata a intrat în comã! Am avut cel mai negru cosmar, nu o sã uit în viata mea: a dat ochii peste cap, i s-a strâmbat gura în fel si chip, Doamne fereste sã treacã cineva prin asta! Am ajuns într-un suflet la spitalul din Bârlad, unde la CPU a fost preluat, dus iar la CT pentru a fi vãzut, a fost dus la ATI-Reanimare, iar acolo medicul Chiriacu a spus cã este bine, cã nu are cheaguri de sânge, nu are hemoragie cerebralã. I-am dat 200 de lei pentru cã mi-a zis cã este nevoie sã cumpere medicamente care nu se gãsesc în spital. În tot acest timp am insistat sã fie dus la Iasi, unde deja vorbisem cu prof. Dr. Eva, dar mi s-a spus de cãtre doctorul Chiriacu cã ce fac cei de la Iasi, fac si ei la Bârlad”, ne-a relatat primarul Ciprian Robert Tamas.

Aventura ajungerii la Iasi

Primarul comunei Suletea povesteste oripilat mai departe prin ce a trecut si cum si-a vãzut tatãl condamnat la moarte, doar pentru cã medicii de la Bârlad au interpretat eronat rezultatele a doua CT-uri! „Eu am insistat în permanentã sã fie transferat la Iasi, am apelat la cunostinte, la presã, dar nu mi-au dat nicio sansã. Atunci, disperat, am apelat la primarul Bârladului, domnul Dumitru Boros, colegul meu de partid, iar acesta a venit rapid la spital, a chemat si pe managerul Decusearã, iar cu chiu cu vai, dupã interventia primarului Boros, tata a primit transferul la Iasi. Am plecat cu el la Neurochirurgie cu ambulanta, iar acolo, prof. dr Eva, când am ajuns seara, pe la 21.00, mi-a zis, uitându-se pe rezultatele interpretate de medicii bârlãdeni, cã este bine, cã nu are sângerare în creier, dar cã îi vor face si ei un CT pentru orice eventualitate. Dar pentru tata a fost prea târziu. Vineri dimineatã m-a sunat prof. dr. Eva si mi-a spus cã tata a avut un AVC fatal si cã medicii de la Bârlad au interpretat eronat rezultatele de la CT. El avusese douã AVC-uri consecutive si cei de la Bârlad nu au stiut sã interpreteze, pentru cã nu au competentele necesare! Existã un protocol, din câte am înteles de la prof. dr Eva de la Iasi, ca orice pacient cu AVC sã fie transferat la Neurochirurgie la Iasi, pentru cã spitalul din Bârlad nu are competentele necesare sã facã interventii chirurgicale. Tatãl meu a murit cu zile! Spun sã mã audã toti cei care vor avea nevoie în cazurile de AVC: fugiti de spitalul din Bârlad! Direct la Iasi cu cei dragi, cã aici se moare cu zile! Oricum, voi face plângere penalã medicului neurolog de la Bârlad, nu stiu sã vã zic cum o cheamã, cã tocmai mi-am înmormântat tatãl, dar aflu si în câteva zile voi depune la Parchetul Bârlad plângerea pentru malpraxis! Nu este posibil asa ceva, eu am salvat multe vieti ale consãtenilor mei, pe care i-am trimis la Iasi, iar pe tatãl meu nu am putut sã-l salvez, pentru cã m-am dat pe mâna unor incompetenti! Rusine spitalului din Bârlad!”, a spus Ciprian Robert Tamas.

Spitalul îngroapã rusinea, ca mâtele: nu dau relatii la ziaristi!

Am încercat sã luãm legãtura cu managerul cel nou al spitalului din Bârlad, Corneliu Decusearã, dar acesta nu vorbeste cu presa! Am încercat sã aflãm opinia spitalului bârlãdean, prin purtãtorul de cuvânt Adrian Gheorghiu, care ne-a precizat vineri, la telefon, cã „domnul manager a dat dispozitie ca ziaristilor de la Vremea Nouã sã nu li se mai dea relatii nici prin telefon orice ar solicita!”. Oare câti oameni trebuie sã mai moarã în acest spital? Când se va face dreptate celor morti din incompetentã medicalã si când vor da socotealã cei vinovati? Când DSP Vaslui îsi va dovedi competenta? Când Colegiul Medicilor Vaslui va sanctiona pe cei reclamati pentru malpraxis?? Când? Când?