|

Acuzaţii penale după un control al instituţiilor statului

♦  Un bărbat a depus plângere penală împotriva unor angajaţi ai instituţiilor statului, acesta fiind nemulţumit de atitudinea funcţionarilor care au verificat sâmbătă activitatea localului său
♦ Omul de afaceri spune că o parte dintre membrii echipei de control ar fi fost aroganţi, deşi el a pus la dispoziţie toate documentele, iar unitatea îşi desfăşura activitatea corect, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Scandal uriaş de la controalele făcute de autorităţi pentru verificarea modului în care sunt respectate normele pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Un bărbat din Flămânzi a depus plângere penală împotriva unor angajaţi ai instituţiilor statului, acesta fiind nemulţumit de atitudinea funcţionarilor care au verificat sâmbătă activitatea localului. Omul de afaceri Sorin Ţapu spune că o parte dintre membrii echipei de control, respectiv reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, ar fi fost aroganţi, deşi el a pus la dispoziţie toate documentele, iar unitatea îşi desfăşura activitatea corect, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Plângerea penală a fost formulată după ce mare parte dintre clienţi au părăsit unitatea în urma controlului, iar acţiunea autorităţilor i-a adus grave prejudicii.

„Nu m-a deranjat prezenţa lor, pentru că instituţiile statului trebuie să îşi facă treaba”

Sorin Ţapu şi soţia lui au mai multe afaceri în Flămânzi, însă pe fondul pandemiei de coronavirus ei au renunţat la o serie de activităţi economice,din cauza măsurilor dispuse de autorităţi. La aceasta, însă, după ridicarea mai multor restricţii, soţii Ţapu au decis să deschidă terasa unui local inaugurat anul trecut şi în care au investit zeci de mii de lei. …https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2020/06/30/acuzatii-penale-dupa-un-control-al-institutiilor-statului-video/