|

Acuzatiile sindicalistilor de la Ambulantã: un medic- “îngerul mortii”!

GRAV…Sindicalistii au trimis o scrisoare cãtre conducerea SAJ Vaslui în care aduc acuzatii extrem de grave medicului Mohamad Awad.

REVOLTÃ LA SAJ Vaslui

SCANDAL…O petitie adresatã conducerii Ambulantei Vaslui, prin care un sindicat întreg, format din medici, asistente si alti angajati, se plâng de comportamentul medicului Awad Mohamad, scoate, de fapt, la ivealã carentele unui serviciu public de care depinde viata oamenilor. Sindicalistii de la Ambulanta Vaslui scriu, cu date certe, spun ei, despre colegul lor, dr. Awad, care încã din 2016, ar avea tot felul de derapaje, ce s-ar lãsa chiar cu…. morti! În scrisoare, reclamantii descriu cel putin 10 cazuri, în care medicul Awad apare, mai degrabã, ca un adversar al pacientilor, nicidecum ca unul care are misiunea de a-i salva. Ajunge greu la cazuri, nu face resuscitarea celor aflati în stop cardio-respirator, le declarã imediat decesul, se ceartã cu Dispeceratul si, foarte interesant, dacã nu vrea sã ajungã cu un pacient cardiac la Iasi, schimbã rutele Salvãrii dupã cum vrea si pune alti medici sã ducã, mai departe, suferindul la destinatie. Dacã cele scrise de colegi se vor adeveri în urma unei anchete a conducerii SAJ, vasluienii vor întelege,mai înainte de toate, cam pe mâna cui se aflã, câteodatã, viata lor. Dacã nu, medicul Awad a lansat deja ieri un fel de… avertisment bizar: “aveti grijã ce scrieti”. Despre scrisoarea colegilor nemultumiti, acesta a spus, punctual, doar atât: “Eu nu rãspund la mizerii”, a fost mesajul dr. Awad.

Sunt greu de închipuit ca fiind adevãrate toate lucrurile descrise de angajatii Ambulantei Vaslui, în misiva “scãpatã” ieri în presã. Un medic de pe Salvare, care sã abandoneze pacientii aflati în stop cardio-respirator, fãrã sã le acorde resuscitare si cãrora sã le declare decesul, înainte de a face toate manevrele care ar putea sã îi dea o sansã la viatã, pare ceva ireal. Cum a fost posibil ca un pacient sã moarã la domiciliu, întrucât medicul de pe Ambulantã a amânat interventia, pânã îsi gãseste el halatul?! Greu de înteles toate acestea, mai ales dacã aceste acuze se vor adeveri. Oamenii s-ar putea întreba: cum a fost lãsat un medic sã aibã acest comportament neprofesional, dacã faptele erau cunoscute de mai multã vreme? Despre faptul cã dr. Awad Mohamad are o conduitã mai… atipicã, au mai fost informatii vehiculate, inclusiv în presã, dar nimeni nu ar fi crezut cã situatia s-ar prezenta, de fapt, în acesti termeni.

“Dr Awad a ajuns la o bãtrânã cu infarct, pe care a lãsat-o asa,spunând cã nu are ce sã îi facã”

Scrisoarea a fost semnatã de toatã conducerea Sindicatului de la Ambulanta Vaslui: Condurache Leonte, Antonicã Eusebiu, Liliana Gherman si formulatã în numele celor peste 200 de membri. Nimeni, se spune în scrisoare, nu mai doreste sã lucreze cu dr. Awad, care ar fi recalcitrant, ar sta pe internet, chiar în timpul interventiilor si, adesea, ar refuza cooperarea cu celelalte cadre medicale, care solicitã îndrumãri. Sunt descrise situatii concrete, greu de acceptat. De pildã, în aprilie ar fi lãsat un pacient grav bolnav în Ambulantã, doar cu asistenta, plimbându-se cu o altã masinã, complet insensibil nu doar la nevoile bolnavului, dar si la modul urgent în care acesta trebuia sã ajungã la Iasi. În aceeasi lunã, într-o zi ar fi ajuns la serviciu, spun colegii, cu douã ore întârzirere, abia dupã ce ar fi fost sunat de directorul medical al SAJ. Pe 11 ianuarie, dr. Awad a fost solicitat sã ajungã la o bãtrânã cu infarct. Când a ajuns, a confirmat diagnosticul grav, dar ar fi lãsat-o cum a gãsit-o, spunând doar cã “nu are ce sã îi facã”. Sigur, pe lângã toate aceste acuze, faptul cã medicul în cauzã obinuieste sã mai si fumeze în Ambulantã, pare deja…nesemnificativ. În finalul scrisorii cu un continut revoltãtor, angajatii Ambulantei cer conducerii sã ia mãsuri, “pentru a se evita pe viitor asemenea atitudini, care pot destabiliza activitatea SAJ Vaslui”. La toatã avalansa de acuze, ieri, dr. Awad a avut o replicã scurtã: “Doar cinci cuvinte am de spus: eu nu rãspund la mizerii”. Conducerea SAJ Vaslui a anuntat însã cã a luat act de scrisoarea sindicalistilor si s-a demarat o anchetã internã, în urma cãreia se va stabili dacã aspectele sesizate sunt reale si dacã se impun mãsuri.