|

Adio FC Vaslui! Sansele de salvare, aproape nule

Actualul patron face tot ce poate ca societatea sã nu mai poatã fi salvatã

TERGIVERSÃRI….Ciprian Damian, actualul patron al Sporting Club Vaslui nu acceptã ca societatea pe care o conduce sã intre în insolventã. Desi acest lucru ar veni cu o serie de beneficii pentru club, cum ar fi intrarea în faza de reorganizare a activitãtii, Damian a amânat decizia Tribunalului Vaslui printr-o contestatie depusã zilele trecute.

Pe data de 7 mai, firma vasluianã, SC Comprest SA solicita la Tribunalul Vaslui, deschiderea procedurii de intrare în insolventã a clubului vasluian. Înregistratã sub numãrul 1402/89/2014, cererea a primit termen din partea instantei data de marti, 10 iunie. În tot acest timp, actualul patron al SC Vaslui si-a suflecat mânecile si a trecut la treabã. Însã nu pentru a-si salva societatea ci pentru a-i asigura falimentul. Altfel nu se explicã contestatia pe care acesta a depus-o împotriva cererii formulatã de Comprest SA. În urma actiunii înterprinse de Damian, Tribunalul Vaslui a decis sã amâne pentru data de 9 septembrie atât solutionarea contestatiei cât si a cererii de intrare în insolventã. Însã actionarul majoritar nu s-a multumit doar cu atât si a apelat la o altã chichitã care sã încetineascã procedura de intrare în insolventã. În cadrul contestatiei, acesta a formulat o cerere de obligare a creditorului la plata unei cautiuni de 10% din valoarea creantelor pretinse a fi datorate. Pe scurt, daca firma Comprest vrea sã meargã mai departe cu procesul trebuie sã plãteascã o cautiune de 10% din suma pe care pretinde cã Sporting Club Vaslui i-ar datora-o. Fatã de aceastã solicitare, Tribunalul a amânat pronuntarea pe data de 17 iunie. Practic, cu aceste mutãri, Sporting Club Vaslui primeste lovitura de gratie, mai ales cã o altã judecatã, cea a TAS-ului, depindea în mare mãsurã de decizia pe care Tribunalul Vaslui urma sã o ia. Cu piedici puse de conducerea administrativã, cu interdictii la transferuri si legitimãri dictate de Federatie , este tot mai clar cã judetul Vaslui nu se va mai bucura prea curând de nivelul fotbalistic pe care l-a avut în ultimii 9 ani.

Autoritãtile locale nu se lasã

În ciuda sanselor foarte mari ca FC Vaslui sã disparã de pe harta fotbalului românesc, autoritãtile locale nu au renuntat la gândul de a avea o echipã care sã reprezinte orasul la nivel national. Acestea lucreazã la un proiect de înfiintare a unei noi echipe. “Sunt premise ca Vasluiul sã aibã totusi o echipã dacã decizia de la TAS va fi nefavorabilã. Este posibil sã se înceapã de la liga a treia, sau sã se continue în liga a doua cu altã echipã. Sunt contacte pentru a se vedea dacã se poate lua în calcul înscrierea unei alte echipe în locul lui SC Vaslui”. a declarat un consilier local