|

Adolescent de 15 ani agresat si încãtusat de o armatã de politisti! | VIDEO

ACUZATII GRAVE… Ziua comunei Pogonesti s-a lãsat cu scandal, bãtaie si urlete. “Ia uitati ce face Politia din comuna Pogonesti, judetul Vaslui, cum bate un minor fãrã motive si cum l-a luat la sectia de Politie fãrã sã fie însotit de pãrinti”. Sunt cuvintele unei femei din sat, care a filmat scenele scandaloase ce au încheiat sãrbãtoarea comunei. În primele secunde din video se observã cum, pe bancheta din spate, un politist stã peste adolescent si încearcã sã-l <<linisteascã>>. Apoi, îl scot din masinã, si îl lipesc de gard încercând sã-i punã cãtusele. De asemenea, se observã cum unul dintre agentii de politie tipã la rudele tânãrului, care încercau sã-i determine pe oamenii legii sã nu-l ducã la sectie. Inspectoratul Judetean de Politie a început o anchetã, pentru a stabili dacã oamenii legii s-au purtat abuziv. “Comandantul IPJ Vaslui a dispus, prin Compartimentul de Control Intern, o anchetã pentru verificarea imaginilor apãrute în spatiul public”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Duminicã a fost zi de sãrbãtoare pentru oamenii din Pogonesti. Muzicã, dansuri, grãtare si bãuturã cât cuprinde. Încinsi de aburii alcoolului, doi tineri, dintre care unul minor, s-au luat la ceartã. Imediat în gâlceavã au intervenit politistii, care au încercat sã-i linisteascã, l-a luat pe unul dintre ei deoparte, iar în acel moment au sãrit toate rudele acestuia. Acestea i-au acuzat pe politisti cã l-au bãtut pe bãiat si cã l-au dus la sectie fãrã a fi însotit de pãrinti. “S-a dus la Hora satului, si-a luat mici, s-a dus la masã ca sã mãnânce si au venit doi bãieti si i-au dat cu o sticlã în cap. Normal cã el a încercat sã se apere. Politia, bineînteles, l-a vãzut, l-a dus pe bancheta din spate si nenea politist l-a bãtut. A vãzut cã venea mama copilului, l-a întrebat ce se întâmplã, de ce îl bate, iar atunci l-a scos din masinã”, a povestit Simona Alecsandru, cea care a si filmat momentele cu politistii.

“Dacã era în UK în douã minute era la pãmânt, genunchi pe cap si cãtuse”

Filmuletul a fost distribuit de sute de ori pe Facebook, adunând câteva mii de vizualizãri si comentarii. Iatã câteva dintre acestea: “Nu ar fi prima datã când Politia din satele vasluiene face abuz de propria devizã cu cei slabi. Sã nu uitãm cazul politistului de la Bârlad, care arestase un copil al strãzii si în loc sã îl ducã la sectia de politie a luat drumuri necunoscute pentru a-i da o corectie. Nu stiu dacã se schimbã ceva în urma acestor fapte filmate, dar mã macinã o întrebare <<Cine ne apãrã de Politie?>>”; “Doamne fereste, ce arestare! L-au bãgat odatã în masinã fãrã cãtuse la mâini, l-au scos pe partea celaltã a masinii, cã si-au adus aminte cã de fapt nu se face o arestare. Vai de capul lor, cum încalcã legile”; “Pentru o secundã respirã, închide ochii si imagineazã-ti situatia în care tu îi spui copilului tãu: mamã, fii calm. Fã ce îti cer domnii politisti. Ne vedem la Politie. O sã lãmurim situatia. Ar mai fi fost tot circul ãla? Copilul tãu ar mai fi în situatia aia? Dacã era în UK în douã minute era la pãmânt, genunchi pe cap si cãtuse. Ca om matur ai o datorie, ca pãrinte la fel. Nu mai crea tensiune care se rãsfrânge asupra copilului tãu. Sper ca sfatul meu sã ajungã la tine pentru cã vine din intentii bune”.

“Spuneau cã i-a dat seful de post cu ghiulul. Hai, mãi, fugiti de aici!”

Pe filmare apare si primarul comunei Pogonesti, Ionel Iordache, care a încercat sã aplaneze lucrurile. Acesta ne-a oferit o a doua variantã a povestii: “tânãrul s-a asezat pe o bancã de asta, de-a noastrã, de la tarã, iar în momentul în care douã persoane care stãteau si ele pe bancã s-au ridicat, el a cãzut. Supãrat, a sãrit sã se certe cu ceilalti. Atunci a intervenit politia, l-a imobilizat, ca sã nu se întâmple ceva, sã nu denatureze lucrurile. Nu l-a lovit, asa cum spun toate rudele lui, adunate acolo, care au început sã tipe, cã uite ce face politia, cã îl bate. Spuneau cã i-a dat seful de post cu ghiulul. Hai, mãi, fugiti de aici. Copilul nu a pãtit nimic. Au venit toate televiziunile, s-a fãcut atâta tam-tam. Nu e o problemã chiar asa cum apare pe Facebook. Politia nu omoarã oameni, sã-si vadã de treaba lor”.