|

Adolescent ucis de imprudenţa mamei

■ un băiat în vîrstă de 16 ani a decedat strivit de un utilaj condus chiar de către mama sa ■ tragedia s-a petrecut la Mesteacăn, comuna Icuşeşti ■ dosarul penal vizează comiterea a trei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere ■ autoarea se afla la volanul unui tractor care tracta o balotieră, o remorcă şi o căruţă ■ fiul a căzut din remorcă, fiind surprins de căruţa încărcată cu baloţi ■

După o perioadă de acalmie în ceea ce priveşte accidentele rutiere mortale petrecute pe şoselele judeţului Neamţ, pentru că diverse coliziuni soldate cu răniţi mai mult sau mai puţin grav au mai avut loc, o tragedie s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute.

Un adolescent în vârsă de 16 ani a decedat în condiţii groaznice, fiind strivit de greutatea unuia din vehiculele ce formau un ansamblu de utilaje, la volan fiind chiar mama sa, în etate de 41 de ani.

Nedoritul incident s-a petrecut pe data de 25 iulie 2020, pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs tragedia pe un drum din localitatea Mesteacăn, comuna Icuşeşti, fiind solicitaţi să efectueze cercetări cadrele de la Biroul rutier al Poliţiei Roman.

Ancheta avea să stabilească faptul că, în ziua menţionată, mama şi fiul au efectuat diverse munci agricole, la strângerea fânului, folosind un tractor şi o maşină de balotat. Spre seară au încărcat baloţii şi s-au îndreptat către casă, nemţeanca urcându-se la volanul tractorului, care tracta balotiera, o remorcă şi o căruţă.

Fiul nu a urcat cu mama în cabina utilajului agricol, ci pe fânul din remorca auto, iar la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabilul drumului comunal. Aşa se face că adolescentul a fost surprins de roţile atelajului, greutatea acestuia şi a baloţilor de fân strivindu-l.

S-a solicitat ajutor de urgenţă de la Serviciul de Ambulanţă Neamţ, dar pentru salvarea victimei nu s-a mai putut face nimic, leziunile foarte grave suferite conducând în scurt timp la deces. „La locul accidentului s-a prezentat un echipaj medical, care a constatat decesul minorului. Femeia a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ“, a precizat agent de poliţie Dimitrie Mocanu, din cadrul Compartimentului Relaţii Publice al IPJ Neamţ. …http://monitorulneamt.ro/neamt-adolescent-ucis-de-imprudenta-mamei/