|

Adrian-George Pãtrut, vasluianul erou de la Bran: a salvat viata unui copil de 12 ani

EROU… Un politist din Vaslui a reusit sã salveze de la moarte un copil de 12 ani. Luni, pe când acesta se afla în orasul Bran, asteptând la coadã pentru a-si cumpãra câteva produse de patiserie, a observat cã unui bãiat i se fãcuse rãu: “dãduse dintr-o datã ochii peste cap si nu mai respira. Am iesit din rând, l-am pus la pãmânt, l-am întors într-o parte, i-am desclestat cu greu maxilarul blocat si i-am scos limba pentru cã si-o înghitise. Imediat mama acestuia i-a dat cu apã si si-a revenit”, a povestit tânãrul tatãlui sãu.

Dorind sã tragã un semnal de alarmã cu privire la necesitatea cunoasterii regulilor de prim-ajutor, acesta a transmis povestea incidentului paginii de Facebook “Special Guys All Over The World”, cu precizarea cã bãiatul lui “vrea sã rãmânã în anonimat pentru cã locul sãu de muncã este unul care necesitã confidentialitate, dar si pentru cã ceea ce a fãcut este un lucru normal. Dincolo de toate acestea, în sinea lui îsi doreste sã transmitã celor din sistem, dar si din scolile de politie, jandarmi, cã trebuie sã acorde o atentie deosebitã lectiilor de prim-ajutor, întrucât acest lucru poate salva viata într-o secundã”.

“Cateodatã, viata unora se aflã în mâinile noastre”

Nu stim cum, dar tânãrul a fost recunoscut de prietenii din Vaslui, care au tinut sã-l eticheteze la comentarii. A fost felicitat de numeroase persoane, care au apreciat gestul fãcut si i-au urat succes în cariera aleasã. Cum, poate, era de asteptat, printre felicitãri s-au strecurat si câteva comentarii rãutãcioase, care criticau limbajul folosit de acesta pentru descrierea incidentului. Vãzând toate aceste reactii, tânãrul a trecut peste dorinta de a rãmâne anonim si a tinut sã facã anumite precizãri pe pagina sa de Facebook. “M-au sunat prieteni din Vaslui, care au bãnuit cã este vorba despre mine, eu rãmânând mirat, pentru cã nu întelegeam de unde stiu. Am fost omul potrivit la momentul potrivit si am plecat, n-am asteptat pozele si florile. Cel mai trist lucru este cã am vãzut persoane pe acel grup care au comentat la postarea aceea, nemultumite de termenii folositi de mine în discutia mea personalã cu tata. Serios? Asta este important? Nu vreau sã acuz sau sã jignesc, dar probabil cã acei oameni sunt tot unii dintre cei care priveau cum bãiatul trãgea sã moarã si nu au pus mâna sã intervinã. Stati linistiti, si chiar dacã nu cunosc termenii medicali, important este cã bãiatul nu a murit, pãrintii s-au linistit, iar lumea si-a cumpãrat linistitã produsele de la patiserie fãrã sã aibã nod în gât (ironie!). Probabil concluzia cea mai înteleaptã din toatã treaba asta este cã, probabil câteodatã, viata unora se aflã în mâinile noastre. Conteazã doar sã actionam si atât. Cu minime cunostinte, doar sã actionãm, într-un timp cât mai scurt. Sunt putin frustrat, asta e!”