spot_imgspot_img
19.6 C
Vaslui
03-mai-2024

Adrian Ungureanu, vasluianul din Consiliul de Eticã si Management Universitar

- Advertisement -

BRAVO… E din Vaslui, are o activitate stiintificã importantã, iar de curând, mai exact de luna trecutã, face parte din Consiliul de Eticã si Management Universitar. Este vorba despre Adrian Ungureanu, conferentiar doctor inginer la Facultatea de Inginerie Chimicã si Protectia Mediului din cadrul Universitãtii Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI). CV-ul sãu este impresionant, are doctoratul fãcut în Canada si a scris numeroase studii privind materialele catalitice. Cu toate cã îsi desfãsoarã activitatea în Iasi, acesta locuieste în Vaslui. În fiecare zi face naveta în judetul vecin.

Adrian Ungureanu a terminat Liceul Teoretic “Emil Racovitã”, iar apoi a urmat Facultatea de Chimie Industrialã din cadrul Universitãtii Tehnice “Gheorghe Asachi”. Dupã ce a terminat studiile, s-a angajat, în 1996, la Varotex Vaslui ca inginer chimist. În 2001 s-a decis sã plece din tarã si sã se dedice cercetãrii. A obtinut o bursã de doctorat în Universitatea Laval, Québec, Canada, acolo unde a studiat tot ce tine de sinteza materialelor catalitice. S-a întors apoi la institutia care l-a format în acest domeniu, Universitatea Tehnicã “Asachi”, pentru a lucra ca cercetãtor stiintific, asistent universitar, iar apoi conferentiar universitar. Acum predã studentilor cursuri precum “Catalizã industrialã si catalizatori”, “Sinteza materialelor catalitice”, “Depoluarea cataliticã si Biocataliticã a factorilor de mediu”, “Tehnici de separare a compusilor organici”, “Senzori chimici si biochimici”.

Adrian Ungureanu, singurul reprezentant al universitãtilor din Moldova

Luna trecutã, Adrian a fost ales sã facã parte, alãturi de alti zece profesori, din Consiliul de Eticã si Management Universitar (CEMU). Acesta este singurul reprezentant al universitãtilor din Moldova. “Mã bucurã mult numirea colegului meu în CEMU, reprezintã o recunoastere a profesionalismului sãu. Îl cunosc pe domnul conferentiar Ungureanu bine, suntem colegi în acelasi departament la Facultatea de Inginerie Chimicã si Protectia Mediului «Cristofor Simionescu» si, o spun cu mare bucurie, a fost studentul meu în prima promotie de Inginerie Biochimicã, din 1995, o promotie deosebitã. Nu este o numire surprinzãtoare, deoarece Adrian are o activitate stiintificã si didacticã deosebitã, colaborãri multiple cu universitãti din strãinatate, doctoratul, în Canada. Cred cã aceastã numire îi va deschide perspectivele implicãrii si în managementul universitar, desi în acest moment lipsa ocupãrii vreunei pozitii executive reprezintã o conditie obligatorie pentru a deveni un potential candidat pentru un loc de membru în CEMU. Dar este tânãr si cu sigurantã viitorul va demonstra abilitãtile sale si în acestã directie. Sunt sigur cã prezenta domniei sale în acest consiliu va onora atât Politehnica ieseanã, cât si mediul universitar iesean”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cascaval, rectorul TUIASI, pentru ziarul BZI. Consiliul de Eticã si Management Universitar este un organism consultativ al Ministerului Educatiei Nationale, fãrã personalitate juridicã, a cãrui misiune este dezvoltarea culturii eticii si integritãtii în universitãtile din România. Rolul CEMU este de a determina si sprijini universitãtile sã elaboreze si sã punã în practicã, în mod organizat, transparent si eficient, politicile de eticã si de integritate universitarã, în conformitate cu prevederile legale din domeniu, în vigoare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.