|

Agresorul nu este pericol public, martorul salvator da!

Gafã de proportii a judecãtorilor bârlãdeni

CA-N FILMELE CU PROSTI … Judecãtorii bârlãdeni mai înregistreazã o gafã asa cum rar se poate vedea! Dupã ce un tânãr 27 de ani a ajuns înjunghiat la spital, agresorul se plimbã liber prin Bârlad, în timp ce prietenul acestuia, care a asistat la altercatie si a încercat sã opreascã agresiunea, este sub control judiciar. Tãrãsenia a putut fi posibilã dupã ce procurorul de caz a dispus controlul judiciar pentru prietenul victimei, iar pe agresor l-a trimis în fata instantei cu propunerea de arestare preventivã. În mod absolut surprinzãtor, judecãtorul de drepturi si libertãti l-a lãsat liber pe cutitar. Si astfel, prietenul victimei a fost considerat pericol public, iar agresorul nu!

Caz incredibil la Judecãtoria Bârlad. Un individ extrem de periculos, Ionut Susanu, de 28 de ani, în urma unui scandal iscat chiar de el, l-a înjunghiat pe Mihai Alexandru Moisanu, din Bârlad, provocându-i rãni grave. Cazul a fost prezentat de noi în cotidianul de ieri, având informatii doar de la IPJ Vaslui, destul de minimale si fãrã a se prezenta realitatea! Si anume cã scandalul s-a lãsat cu înjunghierea unui tânãr! Dacã IPJ Vaslui gafeazã si trimite informatii seci si fãrã a fi complete cãtre presã, Judecãtoria Bârlad face gafe uriase! Lasã în libertate un cutitar, care a bãgat deja un om în spital, în acest caz, sau lasã liber un violator, ca în cazul recent din comuna Voinesti, unde patronul violator a primit mãsura controlului judiciar. De data aceasta, procurorul de caz a fost extrem de riguros cu mãsurile luate, dar judecãtorul de drepturi si libertãti a dat o solutie surprinzãtoare: “Respinge propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru arestarea preventivã a inculpatului SUSANU IONUT- cu domiciliul în Bârlad, pentru sãvârsirea infractiunilor de tulburare a ordinii si linistii publice”. Dar sã vã prezentãm cazul.

Bubuiala din Bârlad a fost una gravã!

În seara de 18 martie a.c., în timp ce se aflau în fata unui local din municipiul Bârlad, mai precis pe stada Vasile Pârvan, la un local zis Gambels, între Ionut Susanu si Mihai Moisan, din aceeasi localitate, a avut loc un conflict spontan. Conform IPJ Vaslui, “S. Ionut l-a lovit pe M. Mihai si a plecat din zonã. Ulterior, M. Mihai împreunã cu H. Cosmin au plecat dupã S. Ionut si l-au ajuns din urmã. Între cei trei bãrbati a izbucnit un nou conflict si s-au lovit reciproc”, ne-a fost relatat în comunicatul de presã. Dar lururile au fost mult mai grave, Cosmin Hriscu ne-a relatat ce s-a întâmplat. “Eram împreunã cu Mihai Moisan la Gambels, din zona Vasile Pârvan. Am pus niste hârtii la pariurile sportive. Când eram la intrare cu Mihai Moisan, a venit Ionut Susanu cu un prieten de-al lui cu taxiul. A coborât repede din taxi si a venit la Mihai Moisan si l-a înterbat rãstit unde este un cunoscut de-al lor. Acesta i-a zis cã nu stie si atunci Ionut Susanu a scos un briceag mai mare si a tãbãrât pe Mihai Miosan. A bãgat cutitul în el si a fugit. Eu împreunã cu Mihai Moisan ne-am repezit dupã Ionut Susanu, care era ca turbat, si i-am luat briceagul din mânã, nerealizând cã deja îl tãiase pe prietenul meu, Mihai. Acesta a simtit târziu cã a fost tãiat si s-a muiat! Cineva a chemat Ambulanta si Politia. Mihai a ajuns la spital, a intrat direct în operatie, iar eu si Susanu am fost dusi la politie, anchetati si retinuti, apoi dusi în arest. A doua zi, pe 19 martie, a avut loc ancheta la Parchetul Bârlad, iar eu am fost pus sub control judiciar de doamna procuror, pentru tulburarea linistii publice si pentru loviri si alte violente, iar pe Ionut Susanu l-a prezentat la judecãtor cu propunere de arestare preventivã”, a sus Cosmin Hriscu, pentru cotidianul nostru.

Mihai Moisan a ajuns la spitalul din Bârlad, la orele 21.51, vineri, 17 martie, fiind dus direct în sala de operatie. “Tânãrul prezenta o plagã tãiatã în flancul stând toraco-abdominal, cu sectiune de arterã intercostalã – coasta 10, o plagã tãiatã inelarã dreapta si o plagã tãiatã la buza inferioarã cu hematom. A fost operat în urgentã si este internat la sectia Chirurgie”, a precizat Adrian Gheorghiu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. Cu alte cuvinte, Ionut Susanu, care a atacat, a lovit cu cutitul si a bãgat un tânãr în spital, a fost lãsat în libertate de judecãtorul de drepturi si libertãti, iar Cosmin Hriscu, care a încercat sã opreascã agresiunea si i-a luat cu forta atacatorului cutitul din mânã, este 60 de zile sub control judiciar! Incredibil, dar adevãrat, asa functioneazã justitia bârlãdeanã! Procurorul de caz a fãcut apel la Tribunalul Vaslui, unde sperã sã obtinã mandatul de arestare preventivã pentru Ionut Susanu. A devenit deja “traditie” la Judecãtoria Bârlad ca sã dea sentinte “blânde”, lãsând pe strãzi adevãrate pericole sociale, iar judecãtorii vasluieni sã “repare” gafele, arestându-i!