|

ALERTÃ DE INFECTIE! Viermi în apa de la robinetele bârlãdenilor! | FOTO

SOCANT…. Un bârlãdean a descoperit din întâmplare, cã sita de la robinet, prin care trecea apa de la chiuvetã, era plinã de larve si viermi. Apa nu avea presiune, abia târâia, asa cã sotia l-a rugat sã vadã despre ce este vorba. Gândindu-se cã s-a înfundat, omul a desfãcut robinetul si a scos sita. Ce a descoperit a întrecut orice imaginatie. Sita colcãia de viermi si larve. Revoltat, omul a postat fotografia pe reteaua de socializare, iar reactiile internautilor nu au întârziat sã aparã. Bãrbatul, angajat la MapN, Garnizoana Bârlad, locuieste în noul Cartier Deal 2 si a fãcut reclamatie direct la Autoritatea Nationalã pentru Protectia Consumatorului (ANPC). A atasat si fotografia cu sita de la robinet, plinã cu viermi! Au fost sesizati si reprezentantii societãtii Aquavas – Sucursala Bârlad. Inginerul sef a rãmas socat de cele reclamate. „Nu cred asa ceva! Apa noastrã este superclorinatã, este potabilã, nu existã asa ceva, nu are cum! Vom lua probã de apã de la reteua cetãteanului respectiv si vom trimite la laborator la analizã”, a declarat Cãtãlin Buzincu.

Caz socant la Bârlad, unde un bârlãdean, Costel Mîndru, locuitor al Cartierului Deal 2, angajat al Garnizoanei Bârlad, a postat pe reteaua sa de socializare o fotografie cu o sitã de la robinetul din bucãtãrie, plinã cu larve si cu viermi, dupã cum se vede în fotografie. „Asta am gãsit în sita de la robinet”, scrie Costel Mîndru ca explicatie la fotografie. Întrebat de, oripilati de ce vedeau, de unde viermii, acesta le rãspunde prietenilor: „M. C.: De la apa care vine de la Aquavas „ ; „A.S. Din câte stiu tu lucrezi jos la unitatea militarã, si acolo sunt probleme?”; „M.C.:  Probabi. La unitate ni s-a spus cã apa nu este potabilã”; „N.C.C.: Pãi intrã în plata facturii!!!!”; „A.S.: Ai grijã si tu, mai ales dacã ai copii. Si aici în Germania mi-e fricã sã beau apã de la robinet.”. Contactat de reporterii nostri, bârlãdeanul ne-a povestit cum a fãcut oribila descoperire. „Sotia mea mi-a spus vineri, cã nu mai curge la robinet apa, decât foarte slab, abia târâia. Am desfãcut sita de la robinet, cã se mai înfundase si acum câteva luni, iar în ea am gãsit ce vedeti în fotografie. Am fãcut poze, am trimis si o sesizare la ANPC, pe e-mail si am atasat pozele fãcute. Acum astept sã vãd ce mãsuri se iau”, a spus Costel Mîndru, cel care a avut neplãcuta descoperire în sita de la propriul robinet.

Aquavas neagã categoric cã ar fi viermi în apa superclorinatã care vine în reteaua de apã a Bârladului!

Contactat telefonic de reprezentantii cotidianului nostru, Cãtãlin Buzincu, inginerul sef al SC Aquavas SA – Sucursala Bârlad, acesta a rãmas socat de sesizarea fãcutã de bârlãdean. „Nu cred asa ceva! Apa noastrã este superclorinatã, este potabilã, nu existã asa ceva, nu are cum! Vom lua chiar azi (ieri – n.r) probã de apã de la reteua cetãteanului respectiv, vom trimite la laborator la analizã si vã vom informa ce rezultate au iesit. Cine stie cum au ajuns acolo viermii, el trebuie sã demonstreze cã sunt din apa livratã de Aquavas. Vom face public rezultatul anchetei noastre”, a precizat Cãtãlin Buzincu. Purtãtorul de cuvânt al SC Aquavas SA Bârlad, juristul George Iacomi ne-a precizat si el cã: “Am transmis reprezentantilor legali ai societãtii informatiile, la fel si sefei de laborator, pentru a investiga acest caz.”, a precizat George Iacomi.