|

UPDATE: ULTIMA ORA – copila de 15 ani, suspectă de meningită a murit!

UPDATE: Adolescenta de 15 ani internata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, s-a stins din viata in jurul orei 19.00. Desi medicii au facut eforturi uriase pentru a o salva, acestea s-au dovedit a fi zadarnice. Fata era in coma inca din cursul diminetii cand a fost transportata la clinica din Iasi.
MOBILIZARE… Este alertă în sistemul medical vasluian după ce o adolescentă în vârstă de 15 ani, de la un centru social al Direcției pentru Protecția Copilului din Vaslui, a ajuns luni după-amiază la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, cu suspiciune de meningită. Copila a fost internată pe secția de Pediatrie unde i s-a administrat tratamentul specific. La ora cinci, în această dimineață, pacienta a devenit agitată, prezentând pe tot corpul o erupție cutanată specifică meningitei. La scurt  minora a intrat în comă, fiind intubată de medicii vasluieni și transferată de urgență la un spital de boli infecțioase din Iași.
In momentul internării la Vaslui fata acuza dureri în zona rinichilor. A fost supusă mai multor investigații medicale, iar  analizele de laborator au indicat o infecție în corp. In această  dimineață, pacientei i-a apărut pe corp o erupție specifică meningitei, fiind solicitat de urgență transferul către un spital din Iași. ~nainte de a fi urcată în salvare, fata a intrat in coma si a fost intubata de medicii de la ATI din Vaslui. In acest caz a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Alte două adolescente care au stat în același salon cu fata suspectată de meningită au fost tranferate pe secția Boli Infecțioase unde primesc tratament profilactic.