|

Alertă socială: Divorțul se modifică! Părinții care vor să se despartă, trimiși la școală

Când doi oameni divorțează, nu există parte care să nu fie afectată. Adulții sunt afectați în felul lor și, de cele mai multe ori, nu se gândesc cum separarea îi afectează pe copii. Unii nici nu realizează cât de greu le e acestora în noua situație. Trec poate ani până își dau seamna că fiii lor au devenit mai retrași, iar această stare e, de cele mai multe ori, doar vârful aisbergului. În acest context, un timișorean se ambiționează să lanseze o propunere legislativă. Intenția e simplă. Părinții ar urma să fie obligați prin lege să parcugă un curs ante-divorț, pentru a li se aduce la cunoștință, concret și detaliat, ce va urma, cum trebuie să acționeze spre binele lor și al copiilor lor. (…)

Proiect românesc: curs de orientare după divorț

Sociologul timișorean Adrian Păscuță este inițiatorul unui proiect legislativ care ar urma să îi oblige și pe părinții români care se separă să parcurgă un curs similar de ”orientare” post divorț. ”Ideea este ca părinții care divorțează să înțeleagă cum poate evolua relația cu copiii lor pe viitor, ce efecte negative pot exista în urma separării și cum pot fi acestea minimizate”, explică sociologul.

A pornit în acest demers din proprie experiență, el fiind divorțat și având cei trei copii, minori, încredințați sub tutelă unică, deja de 3 ani.

”Am convingerea că acest curs va fi un instrument foarte util pentru toți părinții care divorțează, și o spun pe de o parte din proprie experiența, dar și din feed-back-ul primit în urma cursurilor pe care le-am inițiat deja”, a mai declarat Adrian Păscuță.

Ce ar învăța părinții în acest curs obligatoriu?

În primul rând vor înțelege cum simt copiii lor despărțirea, dar și faptul că aceștia au nevoie de legături constante cu ambii părinți.

De aici rezultă că ambii soți care divorțează trebuie să înțeleagă și să-și asume că, pentru buna dezvoltare a copiilor lor, trebuie să colaboreze în continuare și să le arate acestora afecțiune. …https://evz.ro/parlamentarii-vor-avea-de-dezbatut-cursul-ante-divort.html