|

Alex Nechifor, demisie surprizã din PNL si cuiul lui Pepelea bãtut de Dogaru în partid

CRIZÃ … Presedintele organizatiei judetene PNL Vaslui, Nelu Tãtaru, se confruntã în aceastã perioadã cu o crizã fãrã precedent în organizatia pe care o conduce. La finele sãptãmânii trecute, în plinã sedintã a Biroului Politic Judetean al PNL, Alexandru Nechifor, presedintele liberalilor huseni si vicepresedinte al partidului la nivel de judet, si-a anuntat demisia din toate functiile detinute, spunând cã rãmâne doar membru PNL în Husi si consilier local. “Este adevãrat, am decis sã fac acest pas, pentru cã îmi doresc sã fiu mai aproape de familie, vreau sã mã ocup mai mult de afacerile începute de tatãl meu, sã le continui”, sustine tânãrul Nechifor, una din vocile de perspectivã din organizatia judeteanã PNL Vaslui. Se pare, conform unor surse din interior, cã scandalul din PNL Vaslui a pornit în urmã cu câteva sãptãmâni, atunci când presedintele Tãtaru a invitat primarii liberali si alti alesi local într-o vizitã la Parlamentul European. Atunci, nervos peste mãsurã, dr. Tãtaru l-a înfruntat pe Alex Nechifor de fatã cu ceilalti liberali, reprosându-i cã nu îl dã afarã de la PNL Husi pe consilierul judetean Cãtãlin Dogaru.

Ape tot mai tulburi la Partidul National Liberal, de când presedintele organizatiei judetene, dr. Nelu Tãtaru, a ales sã-i înfrunte pe liderii liberali locali care nu ascultã de ordinele sale. Dacã, de exemplu, la Vaslui, seful liberal Tudor Polak a acceptat sã o mazileascã pe Mioara Idriceanu, consilier judetean, asteptând doar decizia Delegatiei Permanente judetene, la Husi s-au întâmplat o serie de evenimente cu adevãrat importante. Pentru a întelege mai bine dinamica evenimentelor din PNL Husi, trebuie sã spunem cã, în urmã cu câtiva ani, atunci când organizatia liberalã judeteanã era condusã de ex-senatorul Dan Marian, Ioan Nechifor, tatãl actualului consilier local în Husi, a fost nevoit sã plece din toate functiile din partid, în urma unui complot pus la cale de Cãtãlin Dogaru, un apropiat al lui Marian. Anii au trecut, iar roata s-a întors. Tânãrul Nechifor ar fi putut sã-l curet pe Dogaru mai ales cã avea acordul seful de partid, dr. Tãtaru, dar n-a fãcut-o. A practicat o altfel de politicã si a dezavuat modul dictatorial în care Marian si Dogaru conducea cu ani în urmã PNL.

Scandal pe aeroportul din Bruxelles, de fatã cu primarii PNL

În urmã cu câteva sãptãmâni, presedintele PNL Vaslui, Nelu Tãtaru, a invitat toti primarii si liderii locali ai partidului sã meargã într-o excursie la Bruxelles, la Parlamentul European. Acolo, asa cum se întâmplã de obicei, au fost o serie de mese oficiale, la care au participat toti membrii delegatiei, mese la care, spun sursele noastre, presedintele Nelu Tãtaru nu a prea stat, având diverse treburi, prilej pentru diverse bârfe între membrii delegatiei. La întoarcere spre casã, în aeroport, dorind sã arate cã stie bârfele care se fãceau s-a legat de tânãrul presedinte liberal Alex Nechifor, amintindu-si cã nu i-a ascultat ordinul de mazilire a lui Dogaru. De aici si pânã a se ajunge la replici dure între liderii PNL din judet a fost un singur pas. “Eu nu sunt Marius Arcãleanu, sã-ti deschid portiera când cobori din masinã”, ar fi spus Alex Nechifor, spun sursele noastre spre nemultumirea sefului sãu de partid. Cert este cã, dupã discutia de la aeroportul Bruxelles, între Tãtaru si Nechifor s-a instalat o rãcealã evidentã, care a condus în final la decizia tânãrului consilier sã renunte la toate functiile în partid.

Presat sã-l dea afarã pe Dogaru, tânãrul Alex Nechifor a ales o variantã extrem de dureroasã

Se pare cã, Nechifor ar fi primit mai multe mesaje de la Tãtaru, cum cã trebuie sã-l dea afarã pe consilierul judetean Cãtãlin Dogaru, pentru cã ar fi votat alãturi de PSD în Consiliul Judetean, mai ales cã filiala de la Vaslui a ales sã o excludã pe Mioara Idriceanu, consilier judetean, pentru acelasi motiv. Ori, desi stia cã familia sa fusese victima unui complot din partea lui Dogaru, cu ani în urmã, iar plecarea sa din toate functiile însemna renuntarea la o serie de planuri politice în lupta pentru primãria Husi, Alex Nechifor a ales sã fie corect si a demisionat din toate functiile din partid, rãmânând simplu consilier local. La sedinta BPJ de joia trecutã, atunci când Nechifor si-a anuntat demisia, un alt lider local scos din functie de actuala conducere judeteanã, Dan Cain, de la Murgeni, a cerut documente oficiale pentru schimbarea sa, anuntând cã se adresa Curtii de Arbitraj din cadrul PNL pentru a cere sã se facã dreptate.

Nemultumiri fatã de un consilier judetean, devenit trompeta conducerii PNL

LOIAL…Sunt voci în partid care sustin cã Gelu Veziteu, consilier judetean PNL, a devenit trompeta presedintelui organizatiei judetene, Nelu Tãtaru. Veziteu, spun sursele liberale, ar fi cel care transmite tot timpul cãtre colegii de partid, înaintea sedintelor de CJ, mesaje de genul “Nelu a spus sã votati împotrivã”, fapt care a trezit multe antipatii în partid. Se pare cã, din cauza unei astfel de atitudini, cei doi consilieri judeteni PNL, Cãtãlin Dogaru si Mioara Idriceanu, au votat alãturi de PSD la proiectul de hotãrâre privind reîntoarcerea pe functie a directorului executiv al, DGASPC Vaslui, tocmai ca miscare de protest fatã de faptul cã gruparea de consilieri liberali nu este consultatã de cãtre presedintele Tãtaru înainte de sedintã. “Ce sã-i reprosez lui Cãtãlin, pentru cã a fost alãturi de partid tot timpul? Si-a plãtit cotizatia, a ajutat cu microbuze, a fost alãturi de partid, nu am pentru ce sã-l dau afarã”, a fost replica lui Alex Nechifor, la o discutie cu presedintele Tãtaru, lucru care l-a enervat la culme pe liderul liberal. Rãmâne de vãzut cum se va termina acest scandal, care amenintã sã macine organizatia judeteanã.