|

Altă belea la Aeroport: centru de reparat avioane construit fără ieşire la pistă

În trei luni, băcăuanii de la Aerostar vor avea un centru de mentenanţă funcţional. Administraţia aerogării abia studiază ofertele pentru construirea unei platforme de staţionare şi a două căi de rulare pentru avioane. De la Consiliul Judeţean Iaşi, situaţia se vede în roz, dar, la Aerostar Bacău, îngrijorarea creşte: „Devenim neserioşi”.

Centrul destinat reparării avioa­nelor Boeing 737 şi Airbus 320 pe care Aerostar Bacău îl construieşte lângă Aeroportul Iaşi, investiţie de 10 milioane de euro, va fi gata în scurt timp. După eliberarea autorizaţiei de construire la sfârşitul lunii mai, şantierul s-a deschis la mijlocul lunii iunie. Raportul financiar semestrial prezentat de Aerostar pe data de 30 a aceleiaşi luni precizează că investiţia de la Iaşi este cea mai importantă din acest an şi că „ţinta de finalizare a construcţiei este până la încheierea lui 2019“.

Doar că avioanele nu vor avea pe unde să intre în hangar: licitaţia organizată de Aeroportul Iaşi pentru extinderea platformei de sta­ţionare a avioanelor până în dreptul Centrului de mentenanţă e încă în derulare.

Rezultatul unei întâlniri care a avut loc vineri între reprezentanţi ai Aerostar şi cei de la Aeroport este perceput diferit la Iaşi şi Bacău. Au fost trecute în revistă etapele şi stadiul procedurii de licitaţie, ne-a declarat laconic şeful Direcţiei Tehnice şi de Investiţii a CJ, Iogen Gînju, prin purtătorul de cuvânt al administraţiei judeţene. …https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/alta-belea-la-aeroport-centru-de-reparat-avioane-construit-fara-iesire-la-pista–233843.html