spot_imgspot_img
14 C
Vaslui
23-apr.-2024

Am aflat cine sunt bãtãusii care au bãgat în sperieti Vasluiul!

- Advertisement -

VIOLENTÃ FÃRÃ LIMITE… Unul dintre agresorii care, miercuri seara, a lovit cu pumnii si cu picioarele un tânãr în Centrul Vasluiului se numeste Marian Gavril. Acesta are 28 de ani si este un luptãtor care se antreneazã la sacul de box într-o salã din beciurile Vasluiului, într-un club cunoscut din oras. Gavril nu este la prima abatere de acest gen, spun surse care îl cunosc. În fata prietenilor, bãtãusul se descrie ca „o fortã ce sperie Vasluiul, un neînvins”.

Au trecut douã zile de când un tânãr a fost agresat si bãtut cu sãlbãticie de cãtre doi indivizi chiar în Centrul Civic al Vasluiului, iar politistii încã demareazã cercetãri pentru a afla identitatea bãtãusilor. Noi am reusit însã sã identificãm unul dintre agresori, pe numele sãu Marian Gavril, în vârstã de 28 de ani, legitimat la o salã de lupte din oras. Pe profilul sãu de Facebook, apare un individ masiv, plin de muschi, care se fotografiazã în ipostaze de luptãtor, cu pumnii la vedere, lângã un sac de box, si care se caracterizeazã ca „o fortã ce sperie Vasluiul, un neînvins”. Vã reamintim cã, miercuri noaptea, în timp ce se îndrepta spre casã, un tânãr a fost agresat de cãtre mai multi indivizi, chiar în fata Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, lovit si fugãrit pânã în fata hotelului din Centru, acolo unde a fost cãlcat în picioare, sub privirile personalului de pazã de la hotel, care nici mãcar nu a sunat la Politie. „Reusisem sã scap de ei de vreo douã ori, si mã gândeam cã voi scãpa dacã ajung la hotel. Paznicul m-a vãzut, dar în loc sã mã lase sã intru, a tinut de usã, pentru a-mi bloca accesul înãuntru. Acolo am fost prins de cei doi, smuls din usa hotelului pânã într-un colt, acolo unde m-au transformat practic într-un sac de box. La câte lovituri am primit, fãrã sã exagerez, pot spune multumesc cã încã mai sunt în viatã. Am reusit sã scap de acolo, dar ei tot nu renuntau, fugeau dupã mine, nu se sãturaserã de dat. Am încercat sã intru într-un taxi, dar soferul a plecat când a vãzut cã vin spre el, desi putea sã mã scape de cei doi. Am sunat de câteva ori la 112, chemând un echipaj de Politie, dar, desi îi explicam operatoarei situatia în care mã aflam, îmi închidea telefonul de fiecare datã. M-a salvat un cetãtean care se afla în trecere cu masina si care s-a oferit sã mã ducã la spital, pentru cã eram plin de sânge. I-am zis sã mã ducã la Politia Municipiului, acolo unde am gãsit usa închisã, în timp ce politistii care se aflau de gardã la ora aceea dormeau. Am dat o declaratie, apoi am fost dus la Spital, unde am primit îngrijiri. Le multumesc pe aceastã cale personalului medical care m-a îngrijit, dar si tânãrului care m-a scãpat de pericol, singurul care a dat dovadã de spirit civic”, ne-a declarat tânãrul bãtut.

„Nu-i blamez în totalitate pe cei care m-au atacat, ei sunt produsul sistemului corupt din care fac parte”

Ieri, victima si-a scos certificat medico-legal si spune cã va încerca sã îsi facã dreptate. „Respect sportivii care stiu ce înseamnã sã practici un sport si care sunt fair-play. Sã iesi din sala de antrenament, dupã ce ai lovit un sac de box în continuu, si sã te apuci sã îti practici îndemânãrile pe oameni care trec pe stradã, înseamnã cã ai o problemã la cap, pãrerea mea. Poti omorî oricând pe cineva, doar pentru cã tie ti se pare normal ca lumea sã îti stie de fricã”, spune tânãrul bãtut. „Pe de o parte înteleg violenta de la noi. Existã foarte multã coruptie în România, iar unii dintre tineri si-au pierdut încrederea în sistem. Se dã vina pe orice, ba pe tigani, ba pe Bisericã, ba pe sãraci, ba pe care nu stiu ce partid sau individ. Oamenii sunt divizati în grupuri, uitându-se urât unii la altii, învinovãtindu-se reciproc. Cel mai mult de suferit au tinerii. Fãrã locuri de muncã, sau foarte prost plãtiti, fãrã niciun viitor, încearcã sã ajungã cât mai repede undeva sus, pe orice cale, crezând cã asa li se va arãta respect. Din pãcate, asta este educatia pe care o primesc tinerii de la noi în România, respectul înseamnã bani. Asta se promoveazã la televizor si în toatã media, emisiunile lui Mãrutã sau Capatos au ajuns sã fie etalon cultural. Dacã ar fi o tarã în care s-ar aplica legile, nu spun cã nu ar mai fi violentã, doar cã ar fi cu mult mai putinã. Dar la noi se stie cã poti scãpa, indiferent de faptã, dacã stii pe cineva care stie pe altcineva si tot mai departe. Îmi pare rãu sã spun asta, dar cred cã situatia a scãpat de sub control la noi, banul primeazã, iar tinerii aflã asta încã de pe bãncile scolii. Cã tot am vãzut cã se adaugã discipline în programa scolarã, cred cã ar fi indicat sã fie inclusã si disciplina Bunele Maniere. Nu cred cã vom ajunge o tarã de gentlemani, dar viitorul cu sigurantã ar fi mai bun dacã ne-am respecta între noi”, mai spune tânãrul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.