|

Amalia si Tudor, absolventii de liceu care au adus Vasluiului singurele medii de 10 la BAC

FELICITÃRI… Amalia-Alexandra Geman si Tudor-Alexandru Brânzã sunt absolventii de liceu care au reusit sã obtinã, în urma contestatiilor, media 10 la Bacalaureat. Provin de la singura unitate de învãtãmânt din judet cu ratã de promovare de 100% – Liceul “Mihail Kogãlniceanu” si au studiat împreunã în aceeasi clasã de Matematicã – Informaticã, la care dirigintã a fost prof. Florica Ciurescu, cadru didactic apreciat pentru dãruirea cu care îi pregãteste pe elevi pentru Olimpiada de Informaticã. Ambii vor studia, din toamnã, la Facultatea de Informaticã din Bucuresti, pentru cã îsi doresc sã devinã programatori.

În urma contestatiilor, Amalia a reusit sã-si mãreascã notele la matematicã si informaticã de la 9,95, respectiv 9,85, la 10. “Încã din prima serie de rezultate am fost multumitã, dar stiam cã în urma contestatiilor pot ajunge la media de 10 la BAC. Cu toate cã am învãtat constant întregul an, mã subestimam chiar si atunci când nu era cazul. Emotiile au existat pânã în momentul în care am vãzut primele rezultate si chiar dacã media initialã nu a fost 10, recunostinta si multumirea tot s-au resimtit. Personal, un factor relevant în reusita mea, dincolo de efortul depus în ceea ce priveste învãtatul, este reprezentat de sustinerea din partea familiei si a prietenilor, acestia încurajându-mã în absolut orice moment. Conditiile de anul acesta au fost unele speciale, fapt care mi-a dat mai multe emotii. Incertitudinea desfãsurãrii acestui examen, dar chiar si a admiterii la facultate, consider cã a generat o teamã în rândul tuturor elevilor de clasa a 12-a. Pe întreg parcursul acestui an am reusit sã nu mã pierd si sã învãt constant, dorindu-mi foarte mult o reusitã ca aceasta”, a povestit tânãra. De asemenea, aceasta ne-a dezvãluit si ce facultate îsi doreste sã urmeze din toamnã: “În continuare vreau sã dau la Facultatea de Informaticã din cadrul Universitãtii din Bucuresti, ulterior dorind sã continui în acest domeniu ca programator. Îmi doresc sã continui studiile în România, iar în ceea ce priveste plecarea mea din tarã sau stabilirea aici depinde de oportunitãtile ce vor apãrea în cariera mea de viitor programator, fiind deschisã la orice plan care îmi va aduce fericirea. Familia fost mereu alãturi de mine, încurajându-mã în fiecare demers personal. Am un frate mai mare care a absolvit si el anul trecut LMK, tot profil matematicã-informaticã, în prezent student în Bucuresti. Însã, dincolo de domeniul care tine de tehnologie, am fost pasionatã mereu de latura psihologicã a oamenilor. Mereu am încercat sã înteleg reactiile acestora, astfel dezvoltându-mi un nivel de a empatiza destul de ridicat, dorindu-mi ca pe viitor sã înteleg si sã acumulez cât mai mult din aceastã arie. De asemenea, în sensul întelegerii unui domeniu vast ca psihologia, am început sã citesc cât mai mult din dorinta de a prelua informatii. În plus, îmi place foarte mult sã cãlãtoresc, reusind sã ajung în locuri cât mai diverse. În fata situatiilor din viata mea, mereu am avut o perspectiva realistã, cunoscându-mi capacitatea si potentialul. Acord o mare importantã oamenilor din jurul meu, încercând întotdeauna sã las o impresie pozitivã despre ceea ce sunt si ce reprezint. Reusesc sã preiau din problemele personale, dar si din ale celor din jur, partea pozitivã indiferent de gravitatea situatiei”.

“Un rol principal în pregãtirea acestui examen l-a avut doamna profesoarã Ciurescu Florica”

Rugatã sã povesteascã ce amintiri va pastra în memorie din timpului liceului, aceasta a povestit: “Încã din clasa a IX-a, am fost integratã în grupurile elevilor mai mari datoritã faptului cã am participat la Balul Bobocilor, experientã care de altfel m-a ajutat sã fiu mai extrovertitã. În plus, am fost implicatã în activitãti extrascolare, cum ar fi voluntariatul, astfel dezvoltându-mi anumite skill-uri aplicabile în viata de zi cu zi. Pe lângã tot ce tine de aspectele sociale si personale, am reusit sã mentin un echilibru si în ceea ce priveste învãtatul, acordând timpul necesar studiului. Din clasa a 9-a, am stiut ce facultate vreau sã urmez, focusându-mã pe materiile specifice profilului pe care l-am ales (matematicã-informaticã), astfel prioritate având matematica si informatica. Un rol principal în pregãtirea acestui examen l-a avut doamna profesoarã Ciurescu Florica, diriginta clasei din care am fãcut parte si în acelasi timp profesoarã de informaticã. Timpul si atentia acordate îndrumãrii noastre au fost evidente, ajutându-ne pe noi ca si colectiv sã reusim sã obtinem aceste rezultate remarcabile. Un alt rol important l-a avut domnul profesor Romascu Sergiu, acesta predând matematicã, iar la rândul sãu fiind foarte implicat în pregãtirea noastrã pe tot parcursul celor 4 ani de liceu. De asemenea, doamna profesoarã de Limba si Literaturã Românã, Irina Mihaela, a reusit sã ne releveze importanta acestei materii, în ciuda faptului cã studiam un profil real. În acest sens, colectivul clasei a fost receptiv, reusind sã obtinem cu totii note foarte bune. O altã figurã remarcabilã în viatã mea de licean a fost domnul profesor de religie, Racovitã Florin, acesta empatizând cu noi în ceea ce priveste stresul pe care cu totii l-am acumulat în contextul acestui examen. Pe lângã predarea materiei, a acordat timp fiecãrei probleme, fie una minorã sau majorã, pe care noi o întâmpinãm atât în viata personalã, cât si în cea legatã de liceu. Pentru mine, întreaga experientã a liceului a fost una plinã de evenimente care au contribuit la dezvoltarea si la maturizarea mea. În mod evident, de-a lungul celor 4 ani de liceu, au existat atât momente plãcute, cât si neplãcute, dar am reusit sã preiau esenta din fiecare într-un mod cât se poate de constructiv.  Din punctul meu de vedere, notele nu ne diferentiazã într-un mod real, importante fiind informatiile si experientele pe care le-am acumulat, lucruri esentiale în demersul nostru ca viitori adulti. Atât eu, cât si clasa din care am fãcut parte am reusit în cadrul acestui examen sã demonstrãm cã, prin muncã si perseverentã, rezultatele vor fi unele pe mãsurã”, a mai povestit Amalia.

Tudor, olimpicul la Informaticã: “Pe viitor, mã vãd într-o tarã strãinã, cu propria mea afacere în domeniul IT”

Tudor este olimpic la Informaticã si primise, înainte de recorectare, nota 9,75 si 10 la limba si literatura românã si matematicã. “La limba românã, nu am stiut la ce sã mã astept, din cauza subiectivitãtii corectorilor, desi eram convins cã am o tezã bunã. La matematicã si informaticã m-am asteptat la note de 10 si am fost surprins când la informaticã am primit 9.75. Am depus contestatie pentru cã îmi consideram lucrarea de nota 10 si asa s-a si dovedit a fi în cele din urmã. În continuare vreau sã merg la Facultatea de Informaticã din Bucuresti, cu gândul de a deveni programator. Este o meserie care mã atrage si care creste în importantã an de an. Pe viitor, mã vãd într-o tarã strãinã, cu propria mea afacere în domeniul IT. Ideal m-as vedea în Marea Britanie sau în Statele Unite. Provin dintr-o familie iubitoare, care m-a sustinut la fiecare pas al dezvoltãrii mele, inclusiv în luarea deciziei de a depune contestatie. Le multumesc pãrintilor mei pentru modul în care m-au crescut si pentru cã mi-au oferit libertatea de a face propriile alegeri legate de viitorul meu. Unul dintre hobby-urile mele este sportul. Am practicat handbal de performantã timp de 7 ani. În plus, un alt hobby este condusul. Îmi place mult sã urmãresc curse de masini. Sunt o fire competitivã si ambitioasã. Când îmi doresc ceva, fac tot ce îmi stã în putintã sã îl obtin”.

“Le multumesc tuturor pentru cei mai buni 4 ani pe care i-as fi putut avea”

Despre perioada liceului, Tudor a spus cã are doar amintiri frumoase, pe care le va purta mereu în suflet: “Desi am absolvit liceul cu media generalã 9.75, anii de liceu au reprezentat cea mai frumoasã perioadã din viata mea. Am creat niste legãturi puternice care sper sã se pãstreze peste ani. Vreau sã multumesc în primul rând doamnei diriginte si profesoarã de informaticã Florica Ciurescu, domnului profesor de matematicã Sergiu Romascu si doamnei profesoare de Limba si Literatura Românã, Mihaela Irina. Ei ne-au îndrumat si sustinut neconditionat în perioada de izolare, asigurându-se de buna pregãtire a examenului. Am avut un colectiv de profesori minunat care ne-a sustinut si ne-a înteles orientarea datoratã profilului. Un eveniment marcant pentru viata mea de licean a fost participarea la olimpiada nationalã de informaticã din 2018, pe când eram în clasa a 10-a. Acele zile de competitie mi-au amplificat dorinta de a-mi crea o carierã în domeniul informaticii. Colegii mei au obtinut note foarte bune, pe mãsura muncii depuse. Sunt foarte bucuros pentru ei si le doresc mult succes la admiterea la facultate. Le multumesc tuturor pentru cei mai buni 4 ani pe care i-as fi putut avea”.