|

Ambitii mari la Viitorul Rebricea

Fotbalul mic

SPERANTE… Pentru Viitorul Rebricea, echipã antrenatã de primarul Valericã Radu, vine si momentul adevãrului. Echipa formatã din jucãtori tineri din comunã se luptã pentru promovarea în Liga a 4-a Vaslui. Dupã prima parte a campionatului, Rebricea se aflã pe loc de play-off, iar primarul Radu sperã sã ducã echipa acolo unde îi este locul, în Liga 4.

Fotbalul reprezintã una dintre atractiile comunei Rebricea. Jucãtorii beneficiazã de conditii bune si folosesc o bazã sportivã cum rar gãsesti la echipele din “judeteanã”. Dupã primele opt etape ale campionatului, Viitorul Rebricea se aflã pe locul trei în clasamentul Seriei de Vest a Ligii 5, cu 13 puncte, obtinute în urma a patru victorii, un rezultat de egalitate si douã înfrângeri. Cu sase etape înainte de finalul sezonului regulat, Rebricea ocupã ultimul loc care asigurã calificarea în play-off, având un avans de trei puncte fatã de Avântul Zãpodeni. Primele trei clasate din seriile cu sapte echipe si primele douã clasate din seria cu sase formatii vor obtine calificarea în play-off. În aceastã fazã, cele opt formatii vor intra în competitie cu punctele obtinute cu primele trei clasate din fiecare serie.

Gânduri de promovare la Rebricea

Pentru prima datã, dupã ce a rãmas fãrã jucãtorii adusi din alte localitãti, primarul Valericã Radu a anuntat cã îsi doreste o echipã în primul esalon fotbalistic al judetului. Sperantele sale se leagã de actuala echipã, care se aflã pe locul trei în Liga 5. “Am plecat de jos, în urmã cu doi ani, constienti cã nu avem un lot pentru Liga a IV-a. Am reusit sã formãm o echipã cu tinerii din comunã si anul acesta încercãm si sã promovãm. Prin grija Consiliului Local, am pus la dispozitia jucãtorilor conditii cât de cât bune pentru performantã. Au o bazã sportivã unde se antreneazã, teren, vestiare si tot ce a fost nevoie. Pentru tineri, sportul este o necesitate si echipa aceasta de fotbal nu face altceva decât sã arate celorlalti ce înseamnã competitivitaea si fair-play-ul”, spune primarul comunei Rebricea, Valericã Radu.

Viceprimarul Neculai Mihãilã, om de bazã la Viitorul

Printre cei 30 de jucãtori ai echipei Viitorul Rebricea se numãrã si viceprimarul Neculai Mihãilã, în vârstã de 43 de ani. Joacã pe postul de mijlocas, iar în turul campionatului a marcat douã goluri. “La Rebricea se joacã fotbal de plãcere, iar la finalul meciurilor bem o bere sau un suc cu bãietii. Sperãm ca anul acesta sã reusim promovarea în Liga a 4-a. Nu vreau sã mã laud, dar primarul si spectatorii care vin la jocuri spun cã atunci când sunt în teren echipa joacã mult mai bine. Îi organizez si îi motivez asa cum trebuie”, a declarat Neculai Mihãilã, viceprimarul comunei Rebricea.

Unul dintre jucãtorii Viitorului si-a iesit din minti

În turul acestei editii de campionat, fotbalistii Rebricei au fost implicati într-un incident neplãcut. Nervii au rãbufnit în minutele de prelungire ale partidei dintre Vulturul Bãlteni si Viitorul Rebricea (2-2), când jucãtorul Viitorului, Rãzvan Greif, a protestat vehement la o decizie a arbitrului Teodor Chiriac. “Centralul” partidei l-a avertizat cu cartonasul galben pentru proteste si cum jucãtorul mai avea un galben, a fost eliminat. În acel moment, Greif si-a pierdut cumpãtul si l-a lovit cu gheata în cap pe arbitru. În urma bãtãii, “centralul” s-a ales cu mai multe vânãtãi, dar si cu o plagã la nivelul ochiului stâng, fiind tãiat de crampoane.

Mizeazã pe tinerii din comunã

Viitorul Rebricea este o echipã formatã din jucãtori tineri din comunã, iar obiectivul este promovarea în Liga a 4-a. Lotul echipei este alcãtuit din 30 de jucãtori, iar echipa este antrenatã de primarul Valericã Radu. Iatã lotul de jucãtori al echipei Viitorul Rebricea: Dragos Albu, Ionel Grigoras, Neculai Alin Iftenie, Ciprian Baciu, Ionut Gherasim, Rãzvan Dumitru Feraru, Claudiu Ionescu, Lucian Farama, Petrut Baciu, Florin State, Florentin Lazãr, Neculai Mihãilã, Silviu Florea, Ionut Rãileanu (cãpitan), Cristian Florea, Alin Donea, Cãtãlin Chelban, Marius Ciortanu, Sebastian Mihai Chiriac, Adrian Butuman, Alexandru Cocuta, Rãzvan Gref, Cosmin Scânteianu, Andrei Ungureanu, Gabriel Robea, Vlãdut Greif, Ionut Teodorescu, Costel Florea, Dragos Preda si Iulian Condrea. Staff: Valericã Radu (antrenor), Neculai Mihãilã (presedinte) si Costel Dorosincã (magazioner).