|

Ambulanţă chemată de frica lui Dumnezeu

Un bărbat din judeţul Botoşani s-a văzut, pus în situaţia de a cere ajutorul medicilor după ce a încălcat un jurământ făcut la preot. În vârstă de 57 de ani, acesta picase în patima alcoolului de ceva timp, iar când s-a văzut pus în pericolul de a-şi pierde familia a fost de acord să facă jurământul beţivilor, o promisiune făcută faţa preotului de a nu mai pune alcool în gură pentru o anumită perioadă. Cu toate acestea, bărbatul a încălcat, însă, legământul, duminică, fără a-şi da măcar seama, în primă instanţă.

Acesta susţine că în weekend a avut o durere de măsea foarte puternică şi nu părea să aibă nici un leac pentru ea. Cum la sfârşit de săptămână nu avea prea multe opţiuni de a merge la un stomatolog, bărbatul a apelat la un „medicament” natural, astfel că a luat un păhărel cu ţuică şi a ţinut lichidul în gură, în zona măselei care îl durea. După un timp a înghiţit rachiul, realizând, însă, că astfel şi-a încălcat jurământul.

Speriat de faptul că durerea de măsea devenea din ce în ce mai puternică, bărbatul a crezut că asta se întâmplă tocmai din cauza ruperii promisiunii făcute, iar ceva şi mai rău ar fi putut să i se întâmple. În acest context, acesta a sunat imediat la 112, solicitând intervenţia cadrelor medicale, motivând durerea cumplită de la nivelul maxilarului.

Ajunşi la faţa locului, cei de la Ambulanţă au primit şi versiunea completă a povestirii, bărbatul mărturisindu-le că îi era frică de faptul că va muri pentru că şi-a încălcat promisiunea. „Pacientul era stabil, poate cu un uşor atac de panică. L-am preluat pentru transportul la spital”, a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Odată ajuns la spital, medicii l-au întrebat pe bărbat de ce nu a apelat mai degrabă la preotul la care a depus jurământul, pentru o dezlegare, decât la serviciul 112, acesta spunându-le că atunci a realizat că ar fi putut face acest lucru, la început fiind prea speriat.

Jurământul beţivilor este o promisiunea făcută de o persoană consumatoare de alcool de a se lăsa de băutură, în prezenţa unui preot, obicei specific în unele localităţi din Bucovina şi Moldova. …https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/11/07/ambulanta-chemata-de-frica-lui-dumnezeu/