|

Ambulantier filmat în timp ce loveste un copil, cercetat de Politie si de sefi!

GRAV… “În timpul serviciului salveazã oameni, dar în timpul liber bate copii”! Asa au reclamat, revoltate, rudele minorilor din municipiul Husi, care, sâmbãtã, 15 februarie, au intrat în conflict cu un angajat al substatiei locale a Serviciului Judetean de Ambulantã. Imaginile în care ambulantierul loveste un copil de 12 ani, cu palma si cu piciorul, au fãcut înconjurul tãrii, iar familia acelui bãiat a depus plângere la Politie. Angajatul SAJ a sustinut cã reactia sa “mai fermã” ar fi fost fost provocatã de copilul care ar fi distrus un indicator rutier si ar fi vorbit urât pe stradã. A vrut sã îl atentioneze, însã minorul a avut o replicã ce l-a deranjat. Asa a explicat huseanul contextul în care a început sã îl loveascã pe copil. Sefii sãi din cadrul Ambulantei Vaslui au anuntat o cercetare disciplinarã. Bãrbatul a spus public faptul cã îi pare rãu de cele întâmplate.

Imaginile cu huseanul care bate un copil, pe o stradã din municipiul Husi, au revoltat multi oameni. Chiar dacã ambulantierul, aflat, ce-i drept, în timpul sãu liber, a povestit cã acel bãiat, împreunã cu alti pusti, l-ar fi provocat, dupã ce el i-ar fi certat, când i-a vãzut rupând un indicator rutier, putini au fost cei care i-au dat dreptate. “Copiii sunt rãi si needucati în ziua de azi. Vorbesc urât, rup sau distrug. Nu mai vorbim despre cei sapte ani de acasã, cãci nu mai existã. Dar tu, adult, când vezi o asemenea situatie, sã te apuci sã te certi cu ei, sã sari la bãtaie la un copil, cu palma si cu piciorul, pe motiv cã te-ai enervat, nici asta nu e bine. Ce exemplu dai? Cum sã lovesti? Nu se poate. Vorba bunã face mai mult decât bãtaia. Asa e într-o societate civilizatã”, au comentat cei care au privit imaginile, lansate în spatiulul public, de martorii oculari ai incidentului.

Cercetat de Politie si de sefi!

Familia copilului de 12 ani a reactionat în aceeasi zi. În jurul prânzului, mama minorului a mers la Politie si a depus plângere, pe motiv cã fiul a fost agresat de un bãrbat în vârstã de 45 de ani. A spus despre persoana în cauzã cã lucreazã la Ambulanta din Husi. “În ziua de sâmbãtã, 15 februarie, Politia Husi a primit sesizarea unei femei din municipiu, care a precizat cã fiul sãu, în vârstã de 12 ani, a fost agresat de o persoanã neidentificatã. S-a întocmit un dosar penal, in rem, pentru loviri si alte violente. În cauzã se fac cercetãri”, au transmis reprezentatii Inspectoratului de Politie Vaslui. De asemenea, reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulantã au anuntat cã angajatul lor este cercetat disciplinar, ca urmare a sesizãrii în acest caz.