spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
28-mart.-2024

Ambulantierii vasluieni, nemultumiti de cresterile salariale

- Advertisement -

MINTITI… Nemultumiti cã salariile nu le-au crescut consistent începând cu data de 1 martie, asa cum li s-a promis de la Bucuresti, ambulantierii vasluieni au purtat ieri mai multe discutii cu conducerea SAJ, pentru a gãsi o cale de rezolvare a neîntelegerilor. În cazul în care sporurile nu vor creste în perioada urmãtoare, ambulantierii amenintã cu proteste de amploare.

Sefii sindicatelor din Sãnãtate au participat vineri la o întâlnire cu ministrul Sorina Pintea, la sediul Ministerului Sãnãtãtii. Discutiile au fost generate de protestele din ultimele zile ale cadrelor medicale, nemultumite de modul în care se acordã sporurile. Sute de asistente, infirmiere si medici au protestat, joi pentru cã sporurile le-au fost plafonate la 30%. Angajatii din domeniul sanitar spun cã, din cauza acestor plafonãri, salariile le scad chiar si cu 1.000 de lei si cã în unele cazuri, personalul TESA a ajuns sã câstige mult mai bine decât asistentii medicali. Potrivit lui Leonte Condurache, liderul de sindicat al Serviciului de Ambulantã Vaslui, protestele se vor amplifica zilele viitoare în cazul în care nu se vor gãsi solutii. „Noi ne-am întâlnit si am discutat cu conducerea despre cuantumul salariilor. Asteptãm sã vinã reglementãri de la Ministerul Sãnãtãtii, în sensul acordãrii de foduri pentru plata sporului pentru conditii deosebite între un procent de 55 – 85%, doar pentru personalul operativ. Noi apartinem acum de minister. Dacã nu se vor acorda aceste drepturi, vom continua miscãrile de protest. Pentru noi noaptea nu mai este noapte, ziua nu mai este zi, avem interventii dupã interventii, parcul de masini este uzat cu peste un milion de kilometri. Riscul e mare la noi. Nu vrem sã cedãm si vom cere aceste drepturi salariale’’, a spus Leonte Condurache.

« 10% din angajatii sistemului sanitar vor avea salarii mai mici »

Potrivit ministrului Sãnãtãtii, Sorina Pintea, scãderile salariale au fost anticipate din luna februarie, iar sindicatele au fost anuntate în acest sens. «Aproximativ 10% din angajatii din sistemul sanitar vor avea salarii mai mici. Eu am calculat procentual, pentru cã Ministerul Sãnãtãtii este ordonator principal de credite pentru 60.000 de persoane. Pentru 200.000 de persoane ordonatori principali sunt autoritãtile locale. Sunt niste situatii punctuale care trebuiau rezolvate, pentru cã era foarte clar: atâta vreme cât pânã la 1 martie a fost în vigoare un regulament de sporuri, care spunea cã sporul maxim este 100% si se aplica la salariul din ianuarie; au venit categorii de personal cãrora li s-a aplicat un spor mai mic – era clar cã vor fi scãderi de venituri. Solutiile le-am prezentat încã de acum o lunã sindicatelor », a precizat Sorina Pintea, dupã discutia cu reprezentantii sindicatelor din sistemul sanitar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.