|

AMENZI PENTRU RĂPIREA UNUI BOLNAV

O întreagă familie din judeţ a fost amendată de poliţişti, după o scenă incredibilă petrecută în incinta Secţiei de psihiatrie a Spitalului Judeţean „Mavromati”. Deşi un frate de-al lor era internat acolo, fiind în stare gravă şi aflat sub medicaţie, cinci botoşăneni au dat buzna în incinta unităţii spitaliceşti şi au încercat să-l „răpească” de sub îngrijirea medicilor pentru a-l duce acasă. Agentul de pază a intervenit, însă fără sorţi de izbândă, aşa că a sunat la 112 şi a cerut ajutorul poliţiştilor. Chiar şi în prezenţa forţelor de ordine, fraţii au încercat să-şi ducă la bun sfârşit planul, aşa că a plouat cu amenzi.

Întâmplarea a fost ţinută departe de opinia publică, însă cazul a ieşit la iveală când cei amendaţi au mers la Judecătorie şi au contestat sancţiunile încasate. Dacă doi dintre ei au scăpat de amenzile de 500 de lei, care au fost transformate de judecători în avertisment pe motiv că sancţiunile au fost disproporţionale, un altul a reuşit să obţină anularea unei amenzi de 1.450 de lei pe motiv că procesul verbal a fost nelegal întocmit.

În schimb, ceilalţi doi protagonişti vor trebui să plătească câte 3.000 de lei, incidentele fiind fără precedent. De altfel, cazul în sine vine să arate la ce s-a ajuns în sistemul sanitar, oamenii reacţionând astfel pe motiv că pacienţii nu ar primi îngrijirile cuvenite. … https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2019/10/01/amenzi-pentru-rapirea-unui-bolnav/