|

Americanul pistolar lãsat liber de magistratii vasluieni

INCREDIBIL…Chiar dacã pare greu de crezut, de Sãrbãtori, americanul prins cu un întreg arsenal de rãzboi si douã kilograme de materiale explozibile asupra sa, a fost lãsat în libertate. Si asta dupã ce magistratii Judecãtoriei Vaslui au decis înlocuirea arestului preventiv cu mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Hotãrârea nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore. Decizia instantei vasluiene este una cu atât mai controversatã cu cât, americanul de origine românã, Florinel Olaru, nu are o locuintã stabilã ci doar o rulotã tractatã. Olaru a ajuns pe mâna oamenilor legii dupã ce a fost denuntat de un bãrbat din Lacul Babei cu care intrase în conflict. În urma perchezitiilor, politistii au descoperit asupra bãrbatului de 51 de ani un pistol de 9 mm, 150 de cartuse de acelasi calibru si alte 380 de cartuse de diferite calibre. De asemenea, au fost descoperite douã valize speciale pentru arme si o geantã cu aproximativ 200.000 de lei cash. Ancheta ar putea fi preluatã de cãtre autoritãtile judiciare din USA.

Situatie incredibilã generatã ieri de cãtre magistratii Judecãtoriei Vaslui. Acestia au decis înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar pentru Florinel Olaru, americanul de origine românã prins cu un întreg arsenal de rãzboi asupra sa. Cazul este unul cu totul special si în conditiile în care americanul nu are un domiciliu stabil. De când a venit pe plaiurile vasluiene, Olaru a reusit doar sã-si instaleze o rulotã tractatã pe o bucatã de teren din localitatea Lacul Babei, comuna Bogdana. Acolo ar trebui sã locuiascã, dacã decizia judecãtorilor va rãmâne definitivã. În acest caz, ultimul cuvânt îl vor avea magistratii Tribunalului Valsui. Si asta pentru cã, una dintre obligatiile americanului de origine românã, impuse de controlul judiciar, este aceea de a nu depãsi granitele teritoriale ale judetului Vaslui, fãrã încuviintare. Olaru a fost arestat preventiv în luna septembrie dupã ce a fost denuntat de cãtre un bãrbat din localitate cu care acesta intrase în conflict. În urma perchezitiilor efectuate în douã dintre cele patru masini si o rulotã aduse de Florin Olaru din Statele Unite, oamenii legii au descoperit peste 150 de cartuse de pistol calibrul 9 mm si alte peste 380 de cartuse de diferite calibre si pentru diverse arme, se pare cã automate sau semiautomate. De asemenea, au fost descoperite, pe lângã o sumã apreciabilã de bani, douã cutii pentru arme dar care erau goale, plus douã cutite militare si douã veste de luptã. Pe lângã perioada scurtã petrecutã în Arad, înainte de a-si cãuta linsitea la localitatea Lacul Babei, Florin Olaru a vizitat, de câteva ori, Republica Moldova si Ucraina. Coincidentã sau nu, în urma perchezitiilor efectuate de oamenii legii au fost descoperite si douã valize speciale pentru arme. Astfel, existã si posibilitatea ca americanul de 51 de ani sã-si fi vândut o parte din arsenal peste granitã, în conditiile în care nu a reusit sã-si gãseascã clienti în tarã.

Peste 200.000 de lei gãsiti în bagajele americanului

În urma perchezitiilor, pe lângã arme si o cantitate impresionantã de munitie, politistii au descoperit si o geantã cu bani. La numãrãtoare au iesit aproximativ 200.000 de lei. Se pare cã suma de bani nu reprezintã întreaga sumã de care dispunea Florinel Olaru. Acesta s-ar fi lãudat unui bãrbat din localitatea Lacul Babei, comuna Bogdana cã mai poate schimba din dolari în lei românesti încã de douã ori pe atât. De asemenea, politistii vasluieni continuã ancheta în acest caz si se asteaptã ca, la final, Olaru sã rãspundã si în fata autoritãtilor judiciare de peste ocean. La o verificare a site-urilor de specialitate din Statele Unite ale Americii, numele lui Florin Olaru este asociat cu un dosar penal în care acesta este cercetat pentru fraudã, declaratii false si dispet fatã de instantã. Conform Federal Grand Jury Indictments, Natahniel Florin Noble, alias Florin David Olaru, a fost acuzat de faptul cã a fãcut declaratii false în momentul în care a introdus schema de faliment si nu a respectat o ordonantã anterioarã emisã de Districtul de Nord al Tribunalului de Faliment din Georgia în care instanta l-a obligat pe bãrbat sã nu depunã falimentul pe o perioadã de 5 ani. Astfel, dacã va fi gãsit vinovat, Olaru riscã o pedeaspã de 5 ani de închisoare si o amendã de 250.000 de dolari