|

ANAF: Klaus Iohannis nu a declarat venituri din meditaţii între 2000 şi 2015

Klaus şi Carmen Iohannis nu au declarat venituri din meditaţii între 2000 şi 2015, precizează ANAF într-un răspuns la solicitarea deputatului ALDE Varujan Vosganian. Aceste venituri sunt una dintre sursele din care soţii Iohannis au reuşit să cumpere mai multe imobile în Sibiu, potrivit declaraţiilor din timpul campaniei electorale ale actualului preşedinte.

ANAF a consultat registrele electronice cu venituri, disponibile începând cu anul 2000, la cererea lui Varujan Vosganian. Din bazele de date ANAF rezultă că soţii Iohannis nu au declarat venituri din meditaţii, aşa cum sunt ele definite de codurile CAEN.

“In declaratiile privind veniturile realizate in Romania (cod 200) depuse pentru anii 2000-2015 persoana fizica nu a inscris venituri realizate din activitatea alte forme de invatamant (meditatii)”, se arată în răspunsul ANAF.

Soţii Iohannis au declarat în schimb venituri din salarii, chirii, dividende, proprietate intelectuală.

“Incepand cu anul 2000, in evidenta informatizata la nivelul agentie sunt inregistrate fisele fiscale din care rezulta veniturile salariale obtinute de domnul si doamna Iohannis, iar din anul 2001 sunt inregistrate, pe langa aceste venituri si venituri din chirii, venituri din dobanzi, dividende, proprietate intelectuala, precum si alte venituri declarate de angajatori.

Precizam tot pe aceasta cale faptul ca in urma consultarii aplicatiei informatice FISC NET, aplicatie informatica in care se regasesc codurile unice de inregistrare atribuite de catre ORC s-a constatat faptul ca, persoana fizica nu are atribuit Cod Unic de Inregistrare. Mai mult persoana fizica nu figureaza in evidentele fiscale cu venituri din activitati independente, respectiv din activitatea alte forme de invatamant (cod caen 8559 pentru perioada 2000-prezent)”, mai arată ANAF.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/anaf-klaus-iohannis-nu-a-declarat-venituri-din-meditatii-intre-2000-si-2015_356777.html#ixzz4hRF79400