|

Analiza primarului Ciupilan: “Avem 100 km de asfalt în Husi. De ce am fost sanctionati?”

RECURSUL ETAPEI… Începe ultima sãptãmânã de campanie electoralã pentru prezidentiale, iar frãmântãrile sunt mari. La Husi, de pildã, primarul Ciupilan încã nu este împãcat cu rezultatul obtinut la nivel de oras în primul tur, mult sub cel al PNL-ului, care si-a adjudecat victoria. Într-un interviu acordat, primarul Ciupilan se declarã surprins de optiunea electoratului, fãcând un fel de inventar al motivelor care ar fi trebuit sã dea câstig de cauzã PSD-ului. “Nu cred cã PSD-ul merita acest lucru la nivel de Husi. În rest, nu stiu… S-a întrebat cineva cã suntem aproape de 100 de km asfaltati astãzi în municipiul Husi?”, a fost retorica primarului Ciupilan. “Presupun cã procentul acesta care s-a dus pe Partidul National Liberal se datoreazã, în primul rând, celor patru ani de Guvernare la Husi, când au fost niste investitii extraordinare”, a spus Ciupilan, vrând sã îsi întepe adversarii politici cu o ironie.

“Nu înteleg acest scor. Din ce motive?”, si-a început analiza rezultatului din primul tur, primarul Ioan Ciupilan. “Explicatia cã “e de vinã candidatul” este una puerilã si vrem sã ne ascundem din fata unor realitãti. Eu, care la ora actualã, am investitii în acest oras de aproximativ o mie de miliarde lei vechi, din care 500 de miliarde de lei vechi sunt numai de la Guvernul României, si sã obtin un scor de 25% (la primul tur al prezidentialelor, n.r.) asta înseamnã cã aceste investitii nu sunt dorite. Sau nu se mai doreste a fi continuate, nu stiu… Presupun cã procentul acesta care s-a dus pe Partidul National Liberal se datoreazã, în primul rând, celor patru ani de Guvernare la Husi (n.r., 2004 – 2008, PNL a detinut conducerea Primãriei Husi), când au fost niste investitii extraordinare, eu când am intrat primar nu am avut nimic de fãcut, toate strãzile erau asfaltate, toate parcurile erau modernizate, aveam iluminat electric de 160 de miliarde de lei vechi, care nu este eficient nici astãzi, nu stiu…”, a sustinut Ciupilan.

“Nu meritam sã fim asa dur sanctionati. Si aceastã sanctiune poate sã vinã…de ce?”

“Cã am modernizat 80% din municipiul acesta, pe infrastructurã, apã-canal, sosele? Sunt cu proiecte care sunt în lucru. N-am început investitiile doar la cinematograf, cã-s în procedura de licitatie, cã au durat foarte mult avizele pentru autorizatii. Dar în celelalte, efectiv, se lucreazã. Dar eu am spus si repet totdeauna: toatã lumea îsi doreste, mai ales când vede la vecinul din dreapta, iar la el nu s-a realizat, îsi doreste sã fie simultan, dar nu se poate”, a spus primarul Ciupilan. “Nu meritam sã fim asa dur sanctionati. Si aceastã sanctiune poate sã vinã…de ce? Arogantã de la noi? Nu cred. Credibilitate? Nu cred. Vãd cã preferãm sã votãm incertitudini. Sã nu creadã nimeni cã sunt alti bani la Guvern în continuare, decât tot aceia de unde s-au luat si pânã acum. Cresterea economicã ce a fost e recunoscutã de toatã Europa”, a precizat primarul Husului.

“Îti pui tu întrebarea, ca primar, unde ai gresit, dacã ai gresit”

REMUSCÃRI…”Nu cred cã PSD-ul merita acest lucru la nivel de Husi. În rest, nu stiu. Si cred cã dacã cineva vrea sã-si aducã aminte, în afarã de cei 37 de km de strãzi, asfaltate printr-un proiect european, care poate unii au uitat cu ce sacrificiu l-am obtinut eu, pentru cã era singura datã când muncipiile sub 50 mii de locuitori puteau sã atragã fonduri numai pentru infrastructurã, strãzi. S-a întrebat cineva cã suntem aproape de 100 de km asfaltati astãzi în municipiul Husi? Deci, într-un oras în care se întâmplã toate acestea, îti pui tu întrebarea, ca primar, unde ai gresit, dacã ai gresit! Si dacã trebuie sã te dai deoparte. E o variantã. Am 20 de ani de politicã, în acesti 20 de ani pot sã spun cã am fãcut enorm de multe lucruri. Începând de la spitalul din Husi, o sutã de strãzi asfaltate, toate spatiile verzi modernizate si cu proiectele care sunt în derulare… Ce mai pot sã spun eu la ora actualã?”, si-a exprimat nedumerirea primarul Ciupilan.

Pesedistii nu au vorbit cu electoratul: “comunicarea noastrã cu fiecare cetãtean este deficientã, clar”

“Încã nu gãsesc un rãspuns logic. Probabil cã atât partidul, cât si eu ne-am implicat prea putin. Probabil cã nu am explicat oamenilor ceea ce am realizat. Oamenii merg pe strada lor si vãd cã nu s-a fãcut nimic, dar nu vãd cã pe cealaltã s-a fãcut. Poate nu are tangentã pe strada cealaltã. Deci, aici comunicarea noastrã cu fiecare cetãtean este deficientã, clar. Nu numai a mea, cât si a partidului. Eu m-am bazat cã lucrez, partidul si consilierii mei locali sã meargã, sã spunã oamenilor, sã spunã problemele din teritoriu, pe care sã nu le culeg numai eu. Cã de 12 ani doar eu le culeg. În 12 ani de zile, nu stiu dacã am unul sau douã proiecte initiate de consilieri. (…) Eu sper cã cetãtenii din municipiul Husi sã înteleagã cã dacã nu o sã am Consiliul Judetean, un Guvern de culoarea mea, n-o sã obtin niciodatã un leu de la cei care ne considerã dusmani, pe noi, pe pesedisti. Nu ne considerã conlocuitori sau mãcar natiune defavorizatã, ci dusmani”, este convins Ciupilan.