|

Anchetã internã la Spitalul din Husi, dupã acuzatiile de malpraxis

REACTIE… Conducerea Spitalului municipal Husi a reactionat în cazul facut public de Marcela Fanaca, femeia care acuzã unul din medicii institutiei de malpraxix. “Ancheta este în curs de desfãsurare si este tratatã cu toatã seriozitatea. Dar, totusi, dacã doamna a solicitat un rãspuns oficial din partea noastrã, corect ar fi fost sã astepte mai întâi rãspunsul, pânã sã iasã în mass-media”, au spus reprezentatii Spitalului Husi, care au precizat cã niciodatã familia Marcelei Fanaca nu s-a mai plâns de vreo problemã, întâmpinatã la internarea în Spitalul Husi a tatãlui ei.

Conducerea institutiei a precizat cã, în cazul prezentat în memoriul Marcelei Fanaca, s-au fãcut cercetãri amãnuntite, pentru a vedea ce s-a petrecut si dacã medicul Taisia Deleanu a fãcut erori în exercitarea profesiei. Cum ancheta în cauzã este în curs, concluziile acesteia nu sunt conturate, însã câteva aspecte se pot spune despre cazul pacientului Maricicã Nitu. “Acest pacient a fost internat în Spitalul municipal Husi de foarte multe ori. Poate de zeci de ori. Problema este cã, desi fiica sustine în memoriul adresat inclusiv Spitalului, cã au fost internãri în care s-ar fi confruntat cu probleme, în privinta atitudinii medicului sau a altor cadre medicale, trebuie sã spunem cã nu a existat niciodatã, nicio plângere a acestei familii, în acest sens. Dacã au mai fost probleme, cum de nu au fost sesizare? Considerând cã acesta este doar un aspect, toate cele sesizate în memoriu de cãtre doamna Fanaca sunt în curs de verificare, pentru cã este important de stabilit adevãrul. Spitalul Husi îsi respectã pacientii si este important sã stim dacã vreun cadru medical nu îsi face datoria cum trebuie, dar, în acelasi timp, este gresit sã formulãm acuzatii atât de grave, fãrã sã avem dovezi temeinice”, au precizat reprezentatii Spitalului, care au spus cã, în urmãtoarele zile, în interiorul termenului legal, familia va primi rãspunsul din partea Spitalului.

Autoritãtile sanitare urmeazã sã transmitã concluziile cercetãrilor în acest caz!

De reamintit cã familia unui bãtrân din comuna Berezeni, care a decedat în cursul lunii aprilie, a reclamat la institutiile abilitate din judet, faptul cã, la Spitalul Husi bãtrânul nu ar fi avut parte de îngrijirea corespunzãtoare si, mai mult, dincolo de faptul medicul ar fi fost irascibil, tratamentul i-ar fi agravat starea. A detaliat pe cuprinsul mai multor pagini, ceea ce a considerat cã ar argumenta convingerea sa, sustinând cã bãtrânul a fost “ucis lent”. Memoriul a fost depus la Colegiul Medicilor, la conducerea Spitalului si la DSP Vaslui. Autoritãtile sanitare urmeazã sã formuleze rãspunsuri în acest caz.