|

Anchetă pentru afacere cu scutiri la Urgenţe

Unii asistenţi din cadrul spitalului par să nu uite de vechile obiceiuri şi, deşi au salarii de mii de lei, caută să îşi rotunjească veniturile prin gesturi care îi pun în dificultate chiar şi pe colegii care muncesc alături de ei. În această postură se află şi o asistentă din cadrul UPU-SMURD, una din secţiile cele mai expuse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care este în prezent anchetată de Poliţie.

Angajată din luna mai a anului 2018, femeia activează în cadrul UPU-SMURD, iar anul trecut a eliberat, fără ştiinţa medicilor sau a colegilor, adeverinţe medicale pentru scutirea absenţelor unor elevi de liceu din Botoşani.

Faptele au ieşit la iveală în momentul în care o profesoară de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” a ajuns la Urgenţe cu mai multe scutiri parafate de medici din cadrul UPU-SMURD pentru elevi de la liceul la care predă. Femeia a simţit că ceva nu era în ordine şi a decis să verifice chiar ea, astfel că a luat respectivele scutiri, care i-au ridicat semne de întrebare, şi a mers la Urgenţe, unde a încercat să stea de vorbă cu cadrele medicale a căror parafă şi semnătură era pe înscrisuri.

Nu mai puţin de trei medici din Urgenţe au fost confruntaţi cu şase astfel de scutiri, spre surprinderea lor aceştia nerecunoscând nici semnătura, nici scrisul, nici măcar afecţiunile sau pacienţii din acele hârtii.

În acest context, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a fost declanşată o anchetă internă, iar la o verificare mai atentă s-a observat că scrisul de pe toate scutirile era acelaşi, iar numerele de prezentare nu corespundeau cu realitatea din registrul de prezentări în UPU, acestea fiind fictive……..https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2020/01/20/ancheta-pentru-afacere-cu-scutiri-la-urgente/