|

Anunț făcut de meteorologi: Cum va fi vremea de Paşte

Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie a spus că estimările făcute acum nu acoperă şi zilele de Paşte, însă duc până spre acea perioadă.

„Estimările actualizate vineri ne duc până în jurul datei sărbătorilor pascale, în 20 aprilie. După săptămâna aceasta, una mai rece şi cu o tendinţă spre excedent a cantităţilor de precipitaţii, ne aşteptăm ca săptămâna 30 martie – 6 aprilie să înregistreze creşteri în evoluţia regimului de temperaturi şi un deficit în aproape toată ţara în ceea ce priveşte cantităţile de precipitaţii specifice intervalului respectiv, după care săptămâna 6-13 aprilie, respectiv 13-20 aprilie păstrează acelaşi semnal în ceea ce priveşte regimul de temperaturi. Două săptămâni normale din punct de vedere termic şi cu cantităţi apropiate de norme.

Luna aprilie, climatologic vorbind, înregistrează valori de temperatură, în medie, cu 4-6 grade faţă de martie şi, de la o zi la alta, pe măsură ce ne îndreptăm spre ultima lună a primăverii, zilele cu mai mult soare sunt mult mai frecvente şi cu temperaturi mai ridicate”, a explicat Elena Mateescu…https://www.bzi.ro/anunt-facut-de-meteorologi-cum-va-fi-vremea-de-paste-3910689?utm_source=website&utm_campaign=homepage&utm_medium=National