|

Ape tulburi în PNL Husi!

DEMITERE Biroul Permanent Judetean al liberalilor, intrunit joia trecuta, a decis demiterea presedintelui PNL Husi, avocatul Radu Bobarnat, si numirea in aceasta functie a lui Liviu Iacob! Mutarea intempestivã nu a rãmas fãrã ecou, stârnind multe critici din partea husenilor. Dacã presedintele Florin Ciurariu îi imputã lui Radu Bobârnat “lipsa de activitate de la nivelul filialei husene”, dar si faptul cã nu a reusit sã organizeze alegeri, senatorul Nelu Tãtaru, un sustinãtor al avocatului, îi dã o replicã mai usturãtoare: “E semn de mare slãbiciune înlãturarea din functii, pe ascuns, a oamenilor care au idei mai eficiente decât tine, care muncesc mai mult decât tine si care aduc un aport de imagine mult mai bun. Nu e nici colegialã si nici principialã atitudinea aceasta”, a spus senatorul Tãtaru.

Radu Bobârnat a fost numit presedinte interimar la Husi, în septembrie 2013, când consiliera localã, Cãtãlina Popa, si-a dat demisia din aceastã functie. Cu sprijinul senatorului Nelu Tãtaru, dar si al colegilor din Birou, Bobârnat a ocupat functia de presedinte, urmând ca în perioada urmãtoare sã fie organizate alegeri la nivelul organizatiei Husi. Nu a mai apucat, pentru cã joia trecutã a fost demis. Locul sãu a fost luat de nimeni altul decât Liviu Iacob, cu care Bobârnat are o animozitate mai veche, încã din perioada alegerilor locale, când Iacob l-a cam împiedicat sã candideze la Husi, pe lista de consilieri municipali. Ajuns consilier judetean, Radu Bobârnat s-a dovedit a fi eficient, fiind unul dintre cei mai activi alesi din Consiliul Judetean, ocupând si functia de presedinte al comisiei juridice. Ridicã probleme importante, iar acolo unde, fie opinia sa personalã, fie expertiza de avocat, îl determinã sã aibã o opinie separatã, nu ezitã sã si-o exprime, chiar dacã acest lucru deranjeazã de multe ori. De altfel, acelasi lucru se întâmpla si în CL Husi, unde Bobârnat a activat douã mandate. Poate de aceea, demiterea sa din functie a surprins. Ea vine însã pe un fond tensionat mai vechi, care, spun gurile rele, este, de fapt, efectul confruntãrii dintre actualul presedinte al PNL, Florin Ciurariu, si senatorul de Husi, Nelu Tãtaru. Cei doi au viziuni politice diferite în ceea ce priveste PNL-ul vasluian, iar de aici si pânã la evenimente precum cele ce vizeazã acum filiala Husi, putin rãmâne.

Florin Ciurariu: “Am fost prea tolerant”!

“Domnul Radu Bobârnat a fost demis din functia de presedinte de la Husi, prin votul din Biroul Permanent. Dânsul oricum nu era decât presedinte interimar. A fost numit cu sarcina clarã de a organiza alegeri locale, în filiala Husi, însã nu a fãcut acest lucru, desi a trecut atâta timp. În plus, la Husi nu era activitate. În tot timpul de când a fost numit, domnul Bobârnat a fãcut doar un singur Birou Permanent, iar lucrurile nu se fac în acest ritm. Eu am încercat sã fiu tolerant, poate prea tolerant, dar nu se mai poate. Chiar mi s-a reprosat acest lucru, cã îngãdui prea multe si cred cã acei colegi care mi-au spus, au avut dreptate. Dar lucrurile trebuie schimbate. Este nevoie de fermitate, de o activitate intensã, nu de dispute interne. A fost numit domnul Liviu Iacob, iar sarcina acestuia este sã intensifice activitatea organizatiei de la Husi”, a spus deputatul Florin Ciurariu, presedintele PNL Husi.

“Domnul Ciurariu ar trebui sã nu se teamã de colegii mai buni decât Domnia sa, dimpotrivã”!

Senatorul Nelu Tãtaru s-a arãtat indignat de decizia conducerii PNL Vaslui. “Nu asa se procedeazã! În politicã, la fel ca în viatã, trebuie sã ai principii. A demite din conducerea unei organizatii un om competent, un liberal activ si cu rezultate clare, evidentiate de oamenii care ne-au ales, mie mi se pare un semn de slãbiciune politicã majorã! Din pãcate, cei care se tem de oameni mai buni decât ei fac tot posibilul sã îi înlãture. Domnul Ciurariu ar trebui sã nu se teamã de colegii mai buni decât Domnia sa, dimpotrivã! Ar trebui sã îi încurajeze, pentru cã numai asa se întãreste partidul, capãtã o imagine bunã si credibilitate. Din pãcate, am asistat la un gest care, sper eu, nu caracterizeazã liberalii vasluieni, în substanta lor. Dar continui sã cred cã toate se vor rezolva la timpul lor”, a precizat senatorul Nelu Tãtaru.