|

Apelul preotului paroh din Laza: “aceastã initiativã este necesarã pentru un frate al nostru, aflat la necaz”

AJUTOR… Parohia Laza lanseazã un apel cãtre vasluienii cu suflet mare, care pot ajuta un tânãr de 32 ani, rãmas fãrã adãpost dupã ce un incendiu i-a mistuit casa. Ajutorul poate fi atât financiar, cât si material (materiale de constructii, piese de mobilier, asternuturi etc). Cei care doresc sã se implice o pot face luând legãtura cu preotul paroh Corneliu Halapciug.

“La o primã analizã a situatiei, s-a ajuns la concluzia cã imobilul poate fi recuperat prin construirea acoperisului, montarea usilor si geamurilor. În acest sens, Parohia Laza propune o colectã publicã în vederea achizitionãrii materialelor de constructie necesare reparatiei casei. Pentru orice sumã donatã se va elibera chitantã. Domnul Gheorghe Marinel s-a oferit voluntar sã execute lucrãrile de reparatie ale acoperisului. În zilele urmãtoare vom afisa si un necesar de materiale de constructie. Considerãm cã aceastã initiativã este necesarã si exprimã solidaritatea si mila crestinã fatã de un om, un frate al nostru aflat în necaz”, a transmis preotul paroh Corneliu Halapciug.

Cauza incendiului: amplasarea sobei la o distantã foarte micã fatã de materialele combustibile

Incendiul în urma cãruia tânãrul a rãmas fãrã acoperis deasupra capului a avut loc în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, în jurul orei 1:40. Din fericire, acesta a reusit sã se autoevacueze, scãpând, astfel, fãrã a fi rãnit. Detasamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecialã de stingere cu apã  si un echipaj  specializat. Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) Vaslui, la sosirea echipajului de interventie, incendiul se manifesta prin ardere generalizatã. „Dupã circa patru ore, ultimele focare de incendiu au fost lichidate. Locuinta a fost distrusã în proportie de aproximativ 90%. Cauza probabilã  de producere a incendiului: amplasarea sursei de cãldurã (soba pe lemne) la o distantã foarte micã fatã de materialele combustibile. Nu au fost victime”, a precizat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.