|

Artista nascuta in Galati, un simbol al noii Italii

“Nome nuovo sulla scena musicale italiana, un bel simbolo della nuova Italia. Iulia Mădălina Greco classe 1993, è infatti nata a Galati in Romania ma vive da sempre in Italia” – “Un nume nou pe scena muzicală italiană, un simbol al Italiei noi. Iulia Mădălina Greco s-a născut în 1993, la Galaţi, în România, dar a trăit de mică în Italia”. Aşa este prezentată în presa italiană gălăţeanca Iulia Mădălina Greco. Artista tocmai şi-a lansat primul său single, “Umanamente”, un debut care se datorează câştigării unui concurs organizat de o cunoscută casă de discuri din Roma, Honiro Entertainment.

Pentru că asemenea tineri talentaţi, valoroşi şi frumoşi reprezintă adevărata imagine a României în lume, nu doar în Italia sau în Europa, suntem onoraţi să vă prezentăm astăzi interviul pe care ni l-a acordat Iulia Mădălina Greco.

- “Nata a Galati in Romania”, precizează fiecare articol pe care l-am citit despre tine în presa italiană, locală sau muzicală. Mădălina, care sunt cele mai frumoase amintiri legate de Galaţi şi de România?

- Toată copilăria e strâns legată de ţara mea de suflet, România. Aici am petrecut primii ani din viaţă. Am locuit în Galaţi, locul de care mă leagă multe amintiri. Îmi aduc aminte cu nostalgie cât de fericită eram atunci când îmi vizitam bunicii, mă jucam din zi până-n noapte cu verişoarele mele, luam masa împreună, mergeam şi adunam ouăle abia apărute în cuibar sau atunci când beam laptele abia muls. Aşa îmi petreceam fiecare vară şi pot spune că îmi lipsesc enorm acele momente. Ar fi foarte multe de spus şi aş putea vorbi ore întregi despre asta.

Am avut o copilărie pe care şi-ar dori-o oricine, extrem de frumoasă, liniştită, înconjurată de iubire şi natură. Mi-a fost extrem de greu să las totul în urmă şi să mă mut în altă ţară. Eram doar un copil şi universul meu era tot ce trăisem până atunci. Am suferit foarte mult, însă m-am adaptat destul de repede. Acum mă simt ca acasă aici, în Italia, însă îmi lipsesc enorm oamenii dragi mie pe care i-am lăsat în urmă şi îi văd destul de rar, din păcate.

- Când şi cum ai ajuns să trăieşti în Italia?

- Locuiesc în Italia din anul 2004, de la vârsta de 11 ani. Tatăl meu, dorind să îmbunătăţească situaţia financiară a familiei, a decis să plece singur iniţial. După aproximativ un an, am ales să plecăm toţi, să nu stăm despărţiţi şi aşa s-au făcut 15 ani de când locuiesc aici.

- Când ai început să cânţi? Ce reprezintă muzica pentru tine şi care este crezul tău artistic?

- De mic copil am cochetat cu muzica. Orice joc al copilăriei mele era legat de muzică. Îmi amintesc că organizam concerte cu verişoarele mele, la care invitam toată strada. Mama era întotdeauna foarte bucuroasă că îşi putea face treaba liniştită prin casă, lăsându-mă la tv pe MTV, eram cea mai fericită. …https://www.viata-libera.ro/diaspora/134951-artista-nascuta-in-galati-un-simbol-al-noii-italii-iulia-madalina-greco