|

Asa tatã, asa fiicã: ambii salveazã vieti la Bârlad! (FOTO)

PUTEREA EXEMPLULUI… Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al judetului Vaslui a organizat o nouã etapã de recrutare a persoanelor care si-au dorit sã desfãsoare activitatea de voluntar. Prima voluntarã din Bârlad este chiar fiica lt.col Viorel Codrianu, comandantul Detasamentului de Pompieri Bârlad, care vrea sã-si urmeze tatãl în cariera de salvator de vieti omenesti, ea învãtând foarte bine ca sã devinã medic! Succes Beatrice Cristina!

Este foarte adevãrat cã voluntarii participã la misiunile de interventie, în urma frecventãrii diferitor cursuri. În plus, ei dobândesc noi competente ca servanti pompieri pe echipajele de stingere, respectiv echipajele SMURD. Dacã în orice meserie, copilul de multe ori calcã pe urmele tatãlui sau ale mamei, nu departe de aceasta situatie este si exemplul personal al elevei Beatrice Cristina Codrianu, elevã, la clasele de profil „Stiinte ale Naturii” a Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu” din municipiul Bârlad. Dacã tatãl, locotenent colonel Codrianu Viorel, comandant al Detasamentului Bârlad, pompier din anul 1995, a reusit în toti acesti ani sã salveze viata semenilor nostri, a bunurilor acestora, cât si a animalelor aflate în primejdie, iatã cã, „aschia nu sare departe de trunchi”.

Beatrice a fost determinatã de dorinta de a-si ajuta semenii

Beatrice Cristina Codrianu si-a întocmit toate documentele necesare pentru a frecventa cursurile si a deveni un salvator de nãdejde în viitor.

Beatrice a fost determinatã de dorinta de a învãta sã acorde primul ajutor, de a veni în sprijinul semenilor aflati în dificultate. „Mostenind spiritul de salvator de la tatãl sãu, atrasã foarte mult de dinamismul activitãtilor desfãsurate de salvatori, de satisfactia salvãrii de vieti omenesti, de mic copil, Beatrice Cristina Codrianu si-a dorit sã devinã medic. Acum este constientã de greutatea profesionalã, considerând cã aceastã activitate de salvator o va determina sã devinã un foarte bun profesionist. Multumim Beatrice Cristina Codrianu! Urmati exemplul acestor tineri salvatori!”, a precizat Georgicã Onofreiasa, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.