|

Asasinul Ramonei Nicoarã din Bârlad a fost prins dupã ce a evadat din închisoare!

CRIMINAL CU TUPEU… Cazul bârlãdencei Ramona Nicoarã, împuscatã cu sânge rece în Italia, revine în prim plan. Tesilvan Bashaj zis Tesi Basho, albanezul care a fost condamnat la închisoare pe viatã dupã ce a omorât-o pe ea si pe viitorul sot, în plinã stradã la Torino, în anul 2008, a fost capturat de politisti miercuri, 16 octombrie, în Albania. Acesta reusise sã evadeze în 2016 dintr-o închisoare din Roma, alãturi de alti doi compatrioti.

Bârlãdeanca Ramona Gabriela Nicoarã avea 22 de ani si urma sã se cãsãtoreascã cu Valericã Dascãlu (37 de ani, din Roman). Cei doi aveau nunta programatã în vara anului 2008, la un restaurant din Bârlad, locul de nastere al Ramonei. Tragedia care s-a petrecut în luna ianuarie 2008, a fost relatatã pe larg în cotidianul nostru. Cu câteva zile înainte sã plece în România, spre Bârlad, între Valericã Dascãlu si albanezul Tesi Basho a izbucnit un conflict. Presa din Italia mentiona în 2008 cã ar fi fost vorba despre neîntelegeri plecate de la un presupus incident dintre logodnicul bârlãdencei si o prostituatã, aceasta din urmã chemându-l în ajutor pe albanez. Tesi Basho a pornit în cãutarea celor doi români si, în momentul în care i-a gãsit, a izbucnit o altercatie. Albanezul a scos un pistol si i-a ucis pe cei doi cu 11 focuri de armã. Din corpul Ramonei legistii au scos cinci gloante, iar din cel al logodnicului ei sase gloante. Corpurile fãrã suflare ale celor doi au fost gãsite abia dimineatã la ora 09:30, iar crima s-a produs în jurul orei 00:30, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2008, pe strada Via Lima din Torino.

Albanezul a evadat, însã un „pont” dat tupelor speciale l-a readus în închisoare!

Albanezul a fost prins câteva luni mai târziu pe teritoriul Olandei, mai precis în Amsterdam, a fost adus în Italia si condamnat la închisoare pe viatã. El a fost încarcerat la închisoarea Rebibbia din Roma. Dupã opt ani de detentie, Tesi Basho reuseste sã evadeze alãturi de alti doi albanezi. Cei trei au profitat de faptul cã gardienii erau ocupati cu primirea prin transfer a unor detinuti de la un alt penitenciar care fusese afectat de un cutremur, au pus hârtii sub pãturi ca sã parã cã dorm, au tãiat gratiile si au folosit lenjeriile de pat pe post de frânghii, apoi au dispãrut în întuneric. Cu ajutorul INTERPOL, politia italianã a reusit sã dea de urma lui Tesi Basho si, în urma unor informatii trimise fortelor speciale albaneze, ucigasul a fost capturat în dimineata zilei de 16 octombrie a.c. Asasinul bârlãdencei Ramona Nicoarã si a iubitului acesteia, Valericã Dascãlu, va fi în scurt timp transferat în Italia, pentru a-si ispãsi pedeapsa cu închisoare pe viatã.